Het belang van regelmatig onderhoud voor airco

We willen allemaal genieten van een aangename temperatuur in huis, vooral tijdens de hete zomermaanden. Een goed werkende airconditioning is daarbij onmisbaar. Maar wist je dat regelmatig onderhoud van je airco essentieel is om de prestaties op peil te houden? In deze blog duiken we dieper in op het belang van regelmatig onderhoud voor airconditioningsystemen en waarom het verstandig is om dit over te laten aan experts zoals NC-Therm.

Maak je klaar voor een warme zomer met de airco's van NC-Therm

Bij NC-Therm zijn we experts op het gebied van verwarming en vloerverwarming. We zorgen ervoor dat je huis altijd warm en comfortabel is. Maar wat als de temperaturen buiten extreem hoog oplopen en je huis langzaam verandert in een sauna? Maak je geen zorgen, want wij hebben de perfecte oplossing voor je. Met de geavanceerde airconditioningssystemen van Bosch zorgen wij ervoor dat je kunt genieten van verkoeling en ontspanning, zelfs tijdens de heetste dagen en nachten.

Kan ik nog een warmtepomp installeren in een bestaande woning?

In de huidige tijd, waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal staan, is de warmtepomp een steeds populairdere keuze voor het verwarmen van huizen. Maar wat als je al een bestaande woning hebt en je je afvraagt of het nog mogelijk is om een warmtepomp te installeren? Het antwoord is volmondig ja! Dankzij technologische vooruitgang en flexibele installatiemogelijkheden is het nu zeker mogelijk om een warmtepomp in een bestaande woning te plaatsen.

De impact van onze energiezuinige technieken op het milieu

Het milieu wordt belangrijker in ons dagelijks leven. We worden ons steeds meer bewust van de schadelijke effecten die onze levensstijl op onze planeet heeft, zoals de opwarming van de aarde, het uitsterven van diersoorten, … Gelukkig zijn er tal van manieren waarop we ons steentje kunnen bijdragen aan het milieu, waaronder het gebruik van energiezuinige technieken voor de verwarming van onze huizen.

De warmtepompboiler: is het een meerwaarde?

Een warmtepompboiler is een energiezuinige manier om je woning van warm water te voorzien. In tegenstelling tot traditionele boilers, die werken op gas of elektriciteit, haalt een warmtepompboiler zijn warmte namelijk uit de omgevingslucht of uit de grond. Het gaat dus om een milieuvriendelijk alternatief, dat je ook een aanzienlijke besparing op je energierekening oplevert. Lees hier meer.

Het belang van onderhoud van je warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame en energiezuinige manier om je huis te verwarmen, maar net als bij elk ander apparaat dat regelmatig wordt gebruikt, is onderhoud van essentieel belang om te zorgen dat het goed blijft werken. Ook daarvoor zijn we bij NC-Therm inzetbaar. Lees hier meer. 

Elektrische vloerverwarming vs. droogbouw vloerverwarming

Vloerverwarming verspreid een gelijkmatige warmte in huis, is esthetisch aantrekkelijk omdat er geen radiatoren nodig zijn én het bespaart je heel wat kosten: de heilige drievuldigheid, en dus rep jij je naar je verwarmingsinstallateur om meteen vloerverwarming te bestellen. Maar ho even, welke soort vloerverwarming wil je precies?

Is het interessant een warmtepomp te combineren met een gas- of cv-ketel?

Tegenwoordig is het warmtepompen wat de klok slaat, en dat heeft vooral te maken met het duurzame en energiezuinige karakter van de installatie. Maar is het ook mogelijk om een warmtepomp te combineren met je bestaande cv- of gasketel, en waarom zou je hiervoor opteren? Bij NC-Therm vertellen we je meer. 

Kan ik mijn warmtepomp combineren met vloerverwarming?

Zowel de warmtepomp als vloerverwarming zijn fenomenen die we niet gauw uit het woonlandschap zien vertrekken. Duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen zijn intussen immers de norm, en daar komen beide installaties zonder twijfel bij van pas. Maar kun je eigenlijk genieten van zowel een warmtepomp als vloerverwarming in je woning? Wij vertellen het je graag. 

Is vloerverwarming voldoende als centrale verwarming?

Vloerverwarming is een aanwinst voor je woning, daar kunnen we kort over zijn. Maar is vloerverwarming eigenlijk wel geschikt als centrale verwarming voor je gehele woning, zonder de aanvulling van andere verwarmingstechnieken? De ervaren specialisten van NC-Therm geven je hun visie.

Is een gascondensatieketel nog wel een goede investering?

De energienormen worden steeds strenger, en dus investeren velen in een warmtepomp als duurzame verwarmingsmethode. Maar voldoet ook een gasketel, met name de gascondensatieketel, nog aan de vereisten voor de toekomst? Bij NC-Therm vertellen we je graag meer.

Welke verwarming kies ik voor mijn toilet?

Bij de investering in een nieuwe verwarmingsinstallatie voor een nieuwbouw- of renovatieproject zijn we vaak geneigd op de grote schaal te denken. Welke verwarming komt er in de keuken bijvoorbeeld, of in de leefruimte? Maar ook in het kleinste kamertje is een comfortabele temperatuur niet onwelkom. Daarom geven wij je vandaag advies in het kiezen van de juiste verwarming voor jouw toilet.

Zijn radiatoren nog wel van deze tijd?

Radiatoren zijn al decennia lang dé standaardkeuze wat verwarmingstoepassingen voor woningen en bedrijven betreft. Toch worden ze vandaag de dag aanzienlijk overschaduwd door alternatieve energiezuinige technieken, zoals warmtepompen of vloerverwarming. Doe jij tegenwoordig een slechte investering met radiatoren, of bewijzen ze nog steeds hun nut?

Kan ik met verwarming mijn EPB en EPC een boost geven?

Het energieprestatiecertificaat of EPB van je woning wordt, samen met de energieprestatiescore of EPC, steeds belangrijker in de huidige woonmarkt. Deze pijlers geven namelijk aan hoe energiezuinig jouw woning is, en daar kun je met de juiste verwarmingstechnieken véél invloed op uitoefenen. Hoe? Dat vertellen we je hier.

Bespaar ik met vloerverwarming op mijn factuur?

Tegenwoordig kunnen we geen conversatie over de woonmarkt meer aangaan zonder dat er liefkozend over vloerverwarming gepraat wordt. Het gaat dan ook om een bijzonder populaire investering in het comfort van je woning, die ook nog eens energiezuinig is. Maar spaar je met vloerverwarming wel echt zoveel uit als altijd beweerd wordt? Vandaag gaan wij er dieper op in.

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo