Wat is de beste keuze: cv-ketel of warmtepomp?

Met de alsmaar stijgende energietarieven gaan we steeds bewuster om met hoe we onze woning verwarmen, én de installaties die we daarvoor inzetten. We worden om de oren geslagen met termen als warmtepompen en duurzaamheid, maar wint zo'n alternatieve verwarmingstechniek het werkelijk van de traditionele cv-ketel? Je leest het hier. 

Bespaar kosten met een lucht-water warmtepomp

Tal van huishoudens voeren in het winterseizoen een strijd tegen de oplopende energiekosten, en dat is dit jaar niet anders. Gelukkig kan iedereen rekenen op NC-Therm als zijn partner in crime: wij zijn specialist in alternatieve verwarmingstechnieken en zetten graag onze lucht-waterwarmtepomp in de kijker. Dé manier om dat cijfer op je factuur te zien dalen!

Nieuwe boiler nodig? Wij werken met Vaillant!

Voor jouw verwarmingsinstallatie, zoals een nieuwe boiler of een warmtepomp, werken wij voornamelijk met Vaillant. Dit doen we om tal van redenen, waaronder de hoogwaardige kwaliteit en de mooie prestaties van het merk. Lees hier meer over ons streven naar duurzaamheid door het gebruik van de juiste producten!

Keep cool met onze kwalitatieve airconditioning

De zomer is voor velen een tijd van puur genieten: de zon schijnt, temperaturen lopen hoog op en buiten is het heerlijk vertoeven. Voor even toch, want na verloop van tijd hebben we allemaal wel nood aan wat deugddoende verfrissing. Met de duurzame airconditioning van NC-Therm hou jij het heerlijk koel in huis, zodat je in alle comfort van de zomer geniet.

Verwarmen én verkoelen met een warmtepomp!

De voordelen van aluminium radiatoren

Hoewel er tegenwoordig heel wat hippe en duurzame varianten bestaan, is de traditionele radiator nog lang niet uit beeld. Er bestaan radiatoren uit glas, uit gietijzer, uit plaatstaal, … de mogelijkheden stapelen zich op! Ben je niet helemaal zeker wat te kiezen? Bij NC-Therm zetten we alvast de voordelen van een aluminium radiator voor je op een rijtje!

Past een warmtepomp bij je woning? Doe de test!

Wanneer je een nieuwbouw- of renovatieproject in het vooruitzicht hebt is het soms moeilijk kiezen tussen een traditionele of eerder innovatieve warmteinstallatie. Met deze blog geven we je alvast een duwtje in de goede richting: wanneer is een warmtepomp de ideale aanwinst voor je woning?

Waarom vloerverwarming vandaag de dag zo populair is

Hoewel energiezuinige en alternatieve verwarmingstechnieken vandaag alomtegenwoordig zijn, dragen we bij NC-Therm ook de traditionele gasketel nog steeds een warm hart toe. Wij installeren met plezier een kwalitatieve gasketel in jouw woning en vertellen je in deze blogpost wanneer we deze verwarmingsmethode aanbevelen.

Is een gasketel tegenwoordig nog steeds een goede investering?

Hoewel energiezuinige en alternatieve verwarmingstechnieken vandaag alomtegenwoordig zijn, dragen we bij NC-Therm ook de traditionele gasketel nog steeds een warm hart toe. Wij installeren met plezier een kwalitatieve gasketel in jouw woning en vertellen je in deze blogpost wanneer we deze verwarmingsmethode aanbevelen.

Hoe zit het met het onderhoud van een warmtepomp?

De investering in een warmtepomp brengt tal van voordelen met zich mee, en is mede daardoor een geliefde keuze bij steeds meer mensen. De verwarmingstechniek is bijzonder energiezuinig en garandeert tegelijk een hoog warmtecomfort. Maar hoe zit het eigenlijk met het onderhoud van zo’n warmtepomp?

Verwarm energieneutraal met de Trias Energetica

The best things in life are free, wordt wel eens gezegd, en in het geval van verwarming kan dat best kloppen. Gratis energie van de zon is immers nog steeds de meest energiezuinige optie om je woning te verwarmen. Overweeg jij om naar een energieneutrale woning toe te gaan? Overweeg dan zeker de volgende stappen.

Nieuw: Je verwarming gespreid betalen!

Wanneer je je verouderde cv-ketel noodgedwongen moet vervangen, kunnen de kosten daarvan al eens ongelegen komen. Dat weten we bij NC-Therm als geen ander, maar wat als we je vertellen dat je je nieuwe verwarmingsinstallatie bij ons vanaf nu gespreid kunt betalen? Lees hier meer over deze aantrekkelijke nieuwe troef in ons aanbod, die er is om te blijven.

Waarom een slimme thermostaat de moeite is

Bij NC-Therm zijn alternatieve verwarmingsinstallaties helemaal ons ding. Zo specialiseren we ons in energiezuinige technieken, waarmee je op een kostenbesparende maar betrouwbare manier je woning verwarmt. Één van de meest innovatieve snufjes van het moment is een slimme thermostaat. Wij zetten de voordelen graag kort op een rijtje.

Onze diverse soorten warmtepompen

Wil je de verwarming in je woning aanpakken, dan is de plaatsing van een warmtepomp een kwalitatieve en vooral duurzame investering. Hoe weet je echter voor welk type warmtepomp je moet kiezen? Wij helpen je door de bomen het bos zien met een woordje uitleg over onze mogelijkheden. 

Moodboard van de maand: designradiatoren

Voor onze traditionele en alternatieve verwarmingstechnieken werken we bij NC-Therm steevast met topmerken, waardoor onze installaties zowel innovatief als duurzaam in gebruik zijn. Maar wat met het uiterlijk van je verwarming en de invloed op je interieur? Het oog wil ook wat, en daarom geven wij je vandaag een flinke portie inspiratie met onze favoriete designradiatoren.