Elektrische vloerverwarming vs. droogbouw vloerverwarming

Vloerverwarming verspreid een gelijkmatige warmte in huis, is esthetisch aantrekkelijk omdat er geen radiatoren nodig zijn én het bespaart je heel wat kosten: de heilige drievuldigheid, en dus rep jij je naar je verwarmingsinstallateur om meteen vloerverwarming te bestellen. Maar ho even, welke soort vloerverwarming wil je precies?

Is het interessant een warmtepomp te combineren met een gas- of cv-ketel?

Tegenwoordig is het warmtepompen wat de klok slaat, en dat heeft vooral te maken met het duurzame en energiezuinige karakter van de installatie. Maar is het ook mogelijk om een warmtepomp te combineren met je bestaande cv- of gasketel, en waarom zou je hiervoor opteren? Bij NC-Therm vertellen we je meer. 

Kan ik mijn warmtepomp combineren met vloerverwarming?

Zowel de warmtepomp als vloerverwarming zijn fenomenen die we niet gauw uit het woonlandschap zien vertrekken. Duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen zijn intussen immers de norm, en daar komen beide installaties zonder twijfel bij van pas. Maar kun je eigenlijk genieten van zowel een warmtepomp als vloerverwarming in je woning? Wij vertellen het je graag. 

Is vloerverwarming voldoende als centrale verwarming?

Vloerverwarming is een aanwinst voor je woning, daar kunnen we kort over zijn. Maar is vloerverwarming eigenlijk wel geschikt als centrale verwarming voor je gehele woning, zonder de aanvulling van andere verwarmingstechnieken? De ervaren specialisten van NC-Therm geven je hun visie.

Is een gascondensatieketel nog wel een goede investering?

De energienormen worden steeds strenger, en dus investeren velen in een warmtepomp als duurzame verwarmingsmethode. Maar voldoet ook een gasketel, met name de gascondensatieketel, nog aan de vereisten voor de toekomst? Bij NC-Therm vertellen we je graag meer.

Welke verwarming kies ik voor mijn toilet?

Bij de investering in een nieuwe verwarmingsinstallatie voor een nieuwbouw- of renovatieproject zijn we vaak geneigd op de grote schaal te denken. Welke verwarming komt er in de keuken bijvoorbeeld, of in de leefruimte? Maar ook in het kleinste kamertje is een comfortabele temperatuur niet onwelkom. Daarom geven wij je vandaag advies in het kiezen van de juiste verwarming voor jouw toilet.

Zijn radiatoren nog wel van deze tijd?

Radiatoren zijn al decennia lang dé standaardkeuze wat verwarmingstoepassingen voor woningen en bedrijven betreft. Toch worden ze vandaag de dag aanzienlijk overschaduwd door alternatieve energiezuinige technieken, zoals warmtepompen of vloerverwarming. Doe jij tegenwoordig een slechte investering met radiatoren, of bewijzen ze nog steeds hun nut?

Kan ik met verwarming mijn EPB en EPC een boost geven?

Het energieprestatiecertificaat of EPB van je woning wordt, samen met de energieprestatiescore of EPC, steeds belangrijker in de huidige woonmarkt. Deze pijlers geven namelijk aan hoe energiezuinig jouw woning is, en daar kun je met de juiste verwarmingstechnieken véél invloed op uitoefenen. Hoe? Dat vertellen we je hier.

Bespaar ik met vloerverwarming op mijn factuur?

Tegenwoordig kunnen we geen conversatie over de woonmarkt meer aangaan zonder dat er liefkozend over vloerverwarming gepraat wordt. Het gaat dan ook om een bijzonder populaire investering in het comfort van je woning, die ook nog eens energiezuinig is. Maar spaar je met vloerverwarming wel echt zoveel uit als altijd beweerd wordt? Vandaag gaan wij er dieper op in.

Zijn geothermische warmtepompen de investering waard?

Een geothermische warmtepomp: we hebben er allemaal al wel eens van gehoord, en dan voornamelijk in conversaties die energiezuinige woningen betreffen. Maar wat is zo’n geothermische warmtepomp nu eigenlijk en moet jij overwegen om te investeren? Onze verwarmingsspecialisten vertellen je graag meer.

Kan vloerverwarming wel in mijn oudere woning?

Vloerverwarming is een van de populairste manieren om je woning te verwarmen. Niet zo verwonderlijk, gezien de techniek een aangename en gelijkmatige warmte binnenshuis creëert. Toch hebben sommigen hun bedenkingen: vaak zijn oude woningen immers niet voorzien op vloerverwarming. Heb jij een woning die al een tijdje meegaat en vraag je je af of het mogelijk is vloerverwarming te installeren? Dan is deze blog voor jou.

Wat is de beste keuze: cv-ketel of warmtepomp?

Met de alsmaar stijgende energietarieven gaan we steeds bewuster om met hoe we onze woning verwarmen, én de installaties die we daarvoor inzetten. We worden om de oren geslagen met termen als warmtepompen en duurzaamheid, maar wint zo'n alternatieve verwarmingstechniek het werkelijk van de traditionele cv-ketel? Je leest het hier. 

Bespaar kosten met een lucht-water warmtepomp

Tal van huishoudens voeren in het winterseizoen een strijd tegen de oplopende energiekosten, en dat is dit jaar niet anders. Gelukkig kan iedereen rekenen op NC-Therm als zijn partner in crime: wij zijn specialist in alternatieve verwarmingstechnieken en zetten graag onze lucht-waterwarmtepomp in de kijker. Dé manier om dat cijfer op je factuur te zien dalen!

Nieuwe boiler nodig? Wij werken met Vaillant!

Voor jouw verwarmingsinstallatie, zoals een nieuwe boiler of een warmtepomp, werken wij voornamelijk met Vaillant. Dit doen we om tal van redenen, waaronder de hoogwaardige kwaliteit en de mooie prestaties van het merk. Lees hier meer over ons streven naar duurzaamheid door het gebruik van de juiste producten!

Keep cool met onze kwalitatieve airconditioning

De zomer is voor velen een tijd van puur genieten: de zon schijnt, temperaturen lopen hoog op en buiten is het heerlijk vertoeven. Voor even toch, want na verloop van tijd hebben we allemaal wel nood aan wat deugddoende verfrissing. Met de duurzame airconditioning van NC-Therm hou jij het heerlijk koel in huis, zodat je in alle comfort van de zomer geniet.