Warmtepompen

Samen verwarmen we energiezuinig

Omdat we jouw belangen maar ook die van het milieu zo goed mogelijk vertegenwoordigen, is het bij NC-Therm mogelijk te opteren voor energiezuinige verwarming. Wij installeren namelijk graag een warmtepomp in je woning, waarmee je (afhankelijk van het type) op een voordelige manier je ruimtes of je sanitair water verwarmt.

Warmtepompen halen het grootste deel van hun energie immers uit de omgeving en zijn daarom één van de meest milieuvriendelijke verwarmingsmogelijkheden op de markt. We zetten de verschillende mogelijkheden bij NC-Therm graag kort voor je op een rijtje:

CV-ketel vernieuwen

Geothermische/water-waterwarmtepomp

Deze warmtepomp is bij uitstek de meest rendabele manier om te verwarmen, en is vandaag vooral populair omwille van zijn multi-inzetbaarheid. Je kunt hem namelijk niet alleen gebruiken om (zelfs sanitair water) te verwarmen, maar ook om water te koelen. Met een beduidend verschil van 4 à 5 graden, is deze geothermische waterpomp een veelzijdige investering in je woning en je dagelijkse comfort.

Gezien een water-waterwarmtepomp zijn warmte uit de bodem zal onttrekken, worden er voor de installatie ervan stevige boringen gedaan in de grond. Daarvoor werken onze specialisten samen met een gespecialiseerde firma, waarop je blindelings kan vertrouwen voor een duurzaam eindresultaat.

Lucht-waterwarmtepomp

Bij de lucht-waterwarmtepomp wordt er een aerothermische buitenunit geïnstalleerd, die zijn warmte dan weer uit de lucht haalt. Ook dit is dus een bijzonder milieubewuste optie, die bovendien minder kost dan een geothermische warmtepomp. De snelle plaatsing ervan nemen onze experts voor hun eigen rekening.

Voor al onze warmtepompen wenden wij ons steevast tot het topmerk Vaillant, dat bekendstaat omwille van zijn hoogwaardige kwaliteitsproducten. Maak je bovendien geen zorgen, want zowel in je nieuwbouw- als in je renovatieproject kunnen we perfect een warmtepomp integreren. In combinatie met vloerverwarming bovendien, voor maximum rendement!

En wist je dat je zelfs in een appartementsblok voor één grote, gezamenlijke geothermische warmtepomp kunt kiezen? De mogelijkheden zijn eindeloos bij NC-Therm!

Vloerverwarming
Service met een glimlach

Nauwkeurige warmteverliesberekening

Hoe de installatie van zo’n warmtepomp door onze specialisten dan in zijn werk gaat? In eerste instantie kom jij naar ons toe met het grondplan van je woning en het epb-verslag. Aan de hand daarvan voeren wij een gedetailleerde warmteverliesberekening uit, waarbij we nauwkeurig analyseren hoe diep de boringen moeten zijn, welk vermogen je toekomstige warmtepomp nodig heeft, etc.

Na deze voorbereidingen maken we een duidelijke offerte voor je op en geven we hier telkens de nodige uitleg bij. Keur jij deze offerte goed, dan prikken we samen een datum voor de plaatsing. Is de dag van de installatie eindelijk aangebroken, dan gaan we telkens aan het werk met de grootste omzichtigheid, zodat jij zo min mogelijk overlast ondervindt.

CV- KETEL VERNIEUWEN?

Als je een bestaande cv-ketel wil vernieuwen door een zuinig en milieuvriendelijk alternatief, dan is een warmtepomp een uitstekend idee. Deze kan namelijk eenvoudig op de bestaande leidingen aangesloten worden.

Laten we eens samenzitten

Ben je niet helemaal zeker of een warmtepomp wel wat voor jou(w project) is? We geven je graag professioneel advies over de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Vloerverwarming

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo