Vloerverwarming

Kan vloerverwarming in mijn woning?

De subtiele luxe van vloerverwarming is een meerwaarde in tal van huishoudens. Bovendien is de installatie van vloerverwarming mogelijk in werkelijk elke woning, of het nu om de renovatie van een gebouw op leeftijd of om een nieuwbouw gaat.

Verwarmingspakket op maat

Wij komen ter plaatse om de mogelijkheden te bekijken en je persoonlijk te adviseren. Dan stellen we een gedetailleerd legplan op en bekijken we hoeveel kringen nodig zijn om zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Na een grondige warmteverliesberekening werken we ten slotte een voorstel op maat uit. Daarbij kiezen we uit 4 types vloerverwarming.

Vloerverwarming van NC-Therm

Onze 4 types vloerverwarming

  1. Takkensysteem: Bij deze vloerverwarming bevestigen we het buizensysteem op de isolatielaag met behulp van stalen clips of ’takken’. Deze vloerverwarming kan je bovendien perfect zelf plaatsen om kosten uit te sparen. Lees hier

  2. Lage opbouwsysteem: Dé vloerverwarming voor wanneer de vloerhoogte beperkt is. We plaatsen dunne verwarmingsmatten direct op de bestaande vloer, gevolgd door een dunne dekvloer. Dit heeft minimale impact op de vloerhoogte en is ideaal voor renovatieprojecten.

  3. Infrezen: Hierbij worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer gefreesd, waardoor ze volledig worden ingebed en bedekt. Het voordeel is dat de vloerverwarming volledig onzichtbaar is en geen invloed heeft op de afwerking van de vloer.

  4. Droog systeem: Bij deze vloerverwarming plaatsen we verwarmingsbuizen op een isolatielaag en bedekken we deze met een dekvloer. Dit systeem is eenvoudig te installeren en geschikt voor diverse vloeren. Ook is de combinatie met andere verwarmingssystemen, zoals radiatoren, mogelijk.
Wij lopen warm voor jou

Nog meer rendement?

Voor ultiem rendement koppel je jouw vloerverwarming aan alternatieve duurzame warmtebronnen, zoals een warmtepomp of slimme thermostaat. Deze stoten niet alleen minder CO2 uit, maar doen ook je energiefactuur zichtbaar dalen. Wist je trouwens dat we bij NC-Therm inzetbaar zijn voor jouw volledige totaaloplossing? Zo hoef je geen beroep meer te doen op een externe partner!

Over totaalprojecten

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo