Terug naar overzicht

Bespaar kosten met een lucht-water warmtepomp

close-up-hand-technician-using-manifold-gauge-filling-air-conditioners.jpg

Een lucht-waterwarmtepomp: hoe werkt het precies?

De energiezuinige werking van de warmtepomp is vooral te danken aan het feit dat hij zijn energie uit de omgeving haalt, en dat kan op verschillende manieren afhankelijk van de soort pomp. Bij een lucht-waterwarmtepomp, gaat het bijvoorbeeld om een systeem dat zijn warmte uit de buitenlucht onttrekt.

Met een bijzonder koelmiddel en een condensator wordt deze lucht vervolgens gebruikt om je water op te warmen. Dit kan bovendien voor zowel je centrale verwarming als voor je sanitair warm water dienen: een win-winsituatie!

De voordelen van een lucht-waterwarmtepomp

De lucht-waterwarmtepomp is vandaag vooral populair omdat hij je, ondanks zijn doenbare prijs, alsnog een flink rendement oplevert. Hij is allesbehalve de duurste van alle soorten warmtepompen, maar toch is hij zuinig in gebruik én garandeert hij je ook in de wintermaanden een aangename binnentemperatuur.

parents-daughter-using-digital-tablet-sofa-living-room-home.jpg

“De lucht-waterwarmtepomp wordt het meest geplaatst bij renovaties”

Voor wie is een lucht-waterwarmtepomp interessant?

Doordat er voor de installatie van een lucht-waterwarmtepomp geen ingrijpende grondwerken nodig zijn, is deze relatief eenvoudige installatie geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Bovendien is de installatie ook inzetbaar om je woning te koelen. Het totaalplaatje dus!

De prijs van een lucht-waterwarmtepomp

Ten slotte speelt ook de prijs van een lucht-waterwarmtepomp een aanzienlijke rol. Hoewel de totaalkost van je warmtepomp sterk afhankelijk is van individuele factoren (de grootte van je woning, de isolatie, het vermogen dat je warmtepomp nodig heeft, …) ligt de gemiddelde kostprijs ervan tussen de € 6000 en € 10 000. Een investering die je er op termijn ook weer uithaalt!

DSC09774.jpg

Neem gerust contact op voor professioneel advies

Speel jij met het idee van een warmtepomp en zou je graag professioneel advies ontvangen over welke soort het meest geschikt is voor jouw woning? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen voor een afspraak met onze experts en een nauwkeurige offerte. Wij helpen je graag verder, want ’t is altijd werm bij NC-Therm

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo