Verwarmingsopties voor je home office: efficiënte warmte terwijl je werkt

Als je vanuit huis werkt, is een comfortabele en efficiënte verwarmingsoplossing een absolute must. Je wilt immers niet bevriezen terwijl je je zakelijke taken afhandelt.

Bij NC-Therm begrijpen we dat maar al te goed. Daarom willen we je in dit artikel informeren over verschillende verwarmingsopties voor je home office, zodat je productief en warm kunt blijven tijdens je werkzaamheden.

Een optimaal klimaatbeheer met ventiloconvectoren

Bij NC-Therm staat comfort centraal, als jij je woning optimaal kan verwarmen en koelen, hebben wij onze job goed gedaan! Ventiloconvectoren in combinatie met een warmtepomp zijn een prima manier om jouw woning of commerciële ruimte te koelen en verwarmen.

Een nog onbekende term? In deze blogpost leggen we je graag uit hoe het werkt en waarom ze perfect geschikt zijn voor zowel residentiële als commerciële klimaatbeheersingssystemen.

Wees voorbereid op de winter: laat je verwarmingssysteem controleren

De verwarmingsketel in je huis is zonder twijfel één van de meest gebruikte toestellen, zo niet het meest gebruikte systeem in het algemeen. Het maakt niet uit of het hartje zomer of hartje winter is; je blijft de verwarmingsketel het hele jaar door gebruiken. Om verzekerd te zijn van een warm huis én warm water, is het belangrijk dat een boiler lang meegaat en daarom is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Wij bij NC-Therm vertellen je er graag meer over!

Welk warmtepomp systeem past het beste bij jouw woning?

We begrijpen maar al te goed dat het kiezen van het juiste warmtepomp systeem voor jouw woning een grote beslissing is. Er is geen one-size-fits-all oplossing, want elke woning heeft zijn eigen karakteristieken en elke persoon heeft zijn eigen voorkeuren. Daarom staan we voor je klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze die perfect past bij jouw behoeften en standpunten.

Is het tijd om afscheid te nemen van je oude airconditioningsysteem?

Je airconditioningsysteem speelt een cruciale rol in het handhaven van een aangename leefomgeving. Maar net als alle technologieën, heeft ook jouw vertrouwde airco een houdbaarheidsdatum. Hoe weet je wanneer het tijd is om een nieuwe airconditioning te overwegen? In deze blog duiken we in de belangrijkste redenen waarom het misschien wel tijd is om jouw airconditioningsysteem te vervangen.

Bespaar energie en kosten met efficiënte verwarmingssystemen

Ben je op zoek naar manieren om je energiekosten te verlagen? Wil je tegelijkertijd genieten van een comfortabel binnenklimaat? Goed nieuws, in deze blogpost delen we belangrijke tips en inzichten om jouw energiekosten aanzienlijk te verminderen.

Koel blijven in de zomer: maak optimaal gebruik van je warmtepomp en vloerverwarming

De zomer is in volle gang en de temperaturen stijgen gestaag. Terwijl de meeste mensen denken aan airconditioning als dé oplossing om koel te blijven, willen wij je graag laten kennismaken met een andere mogelijkheid: het efficiënt gebruik van je warmtepomp en vloerverwarming voor verkoeling. Ja, je leest het goed! Met de juiste instellingen en een goed begrip van hoe je deze systemen kunt benutten, kun je genieten van een aangenaam gekoeld huis. In deze blogpost leggen we je uit hoe en wat.

Wat komt er kijken bij de installatie van een airconditioning?

Het installeren van een airconditioningsysteem is een belangrijke stap om het comfort in je huis of kantoor te verbeteren. Bij NC-Therm begrijpen we dat een goede installatie essentieel is voor optimale prestaties en tevredenheid op lange termijn. In deze blog gaan we dieper in op het proces van de installatie van een airco, waarbij we kijken naar verschillende aspecten die van invloed zijn op een succesvolle installatie. Van het bepalen van de juiste plaatsing en het vermogen van de airco tot de esthetische overwegingen en handige functies, we behandelen alles wat je moet weten.

Het belang van regelmatig onderhoud voor airco

We willen allemaal genieten van een aangename temperatuur in huis, vooral tijdens de hete zomermaanden. Een goed werkende airconditioning is daarbij onmisbaar. Maar wist je dat regelmatig onderhoud van je airco essentieel is om de prestaties op peil te houden? In deze blog duiken we dieper in op het belang van regelmatig onderhoud voor airconditioningsystemen en waarom het verstandig is om dit over te laten aan experts zoals NC-Therm.

Maak je klaar voor een warme zomer met de airco's van NC-Therm

Bij NC-Therm zijn we experts op het gebied van verwarming en vloerverwarming. We zorgen ervoor dat je huis altijd warm en comfortabel is. Maar wat als de temperaturen buiten extreem hoog oplopen en je huis langzaam verandert in een sauna? Maak je geen zorgen, want wij hebben de perfecte oplossing voor je. Met de geavanceerde airconditioningssystemen van Bosch zorgen wij ervoor dat je kunt genieten van verkoeling en ontspanning, zelfs tijdens de heetste dagen en nachten.

Kan ik nog een warmtepomp installeren in een bestaande woning?

In de huidige tijd, waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal staan, is de warmtepomp een steeds populairdere keuze voor het verwarmen van huizen. Maar wat als je al een bestaande woning hebt en je je afvraagt of het nog mogelijk is om een warmtepomp te installeren? Het antwoord is volmondig ja! Dankzij technologische vooruitgang en flexibele installatiemogelijkheden is het nu zeker mogelijk om een warmtepomp in een bestaande woning te plaatsen.

De impact van onze energiezuinige technieken op het milieu

Het milieu wordt belangrijker in ons dagelijks leven. We worden ons steeds meer bewust van de schadelijke effecten die onze levensstijl op onze planeet heeft, zoals de opwarming van de aarde, het uitsterven van diersoorten, … Gelukkig zijn er tal van manieren waarop we ons steentje kunnen bijdragen aan het milieu, waaronder het gebruik van energiezuinige technieken voor de verwarming van onze huizen.

De warmtepompboiler: is het een meerwaarde?

Een warmtepompboiler is een energiezuinige manier om je woning van warm water te voorzien. In tegenstelling tot traditionele boilers, die werken op gas of elektriciteit, haalt een warmtepompboiler zijn warmte namelijk uit de omgevingslucht of uit de grond. Het gaat dus om een milieuvriendelijk alternatief, dat je ook een aanzienlijke besparing op je energierekening oplevert. Lees hier meer.

Het belang van onderhoud van je warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame en energiezuinige manier om je huis te verwarmen, maar net als bij elk ander apparaat dat regelmatig wordt gebruikt, is onderhoud van essentieel belang om te zorgen dat het goed blijft werken. Ook daarvoor zijn we bij NC-Therm inzetbaar. Lees hier meer. 

Elektrische vloerverwarming vs. droogbouw vloerverwarming

Vloerverwarming verspreid een gelijkmatige warmte in huis, is esthetisch aantrekkelijk omdat er geen radiatoren nodig zijn én het bespaart je heel wat kosten: de heilige drievuldigheid, en dus rep jij je naar je verwarmingsinstallateur om meteen vloerverwarming te bestellen. Maar ho even, welke soort vloerverwarming wil je precies?

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo