Warmtepomp met radiatoren combineren? Ontdek hier de voordelen

Warmtepomp met radiatoren combineren? Ontdek hier de voordelen

U bent overtuigd van de meerwaarde van een warmtepomp voor uw woning of bedrijf maar wilt deze graag aansluiten op radiatoren, en bent niet helemaal zeker of dit de goede keuze is? Dan kunt u altijd vertrouwen op de expertise en ervaring van NC-Therm: al jaren specialiseren wij ons in energiezuinige verwarmingstechnieken zoals warmtepompen. Wij weten dus als geen ander welke warmtepompen het meest geschikt is voor aansluiting op uw radiatoreen en voor uw unieke wensen, behoeften en budget. Lees hier meer over onze mogelijkheden, producten en warme service.

Wat is een warmtepomp precies en kan ik deze wel aansluiten op mijn radiatoren?

 

Een warmtepomp is een verwarmingsmethode die zijn energie uit de omgeving haalt en deze vervolgens omzet in bruikbare warmte. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, zoals lucht-water warmtepompen, bodem-water warmtepompen en water-water warmtepompen. De warmtepomp maakt gebruik van een koelmiddel om de energie op te nemen uit de omgeving en om te zetten in bruikbare warmte. Maar kan ik zo’n warmtepomp dan koppelen aan mijn radiatoren? Ja, dat is mogelijk!

 

Soms is het nu eenmaal een logische keuze om uw nieuwe warmtepomp  te combineren met radiatoren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u al radiatoren heeft geïnstalleerd en deze wilt behouden, of als u op zoek bent naar een manier om uw warmtepomp nog efficiënter te maken. Het is met andere woorden perfect mogelijk om een warmtepomp aan te sluiten op radiatoren.

Hoe koppelen wij uw warmtepompsysteem aan radiatoren bij NC-Therm?

 

De verbinding tussen een warmtepomp en radiatoren maken doen we via een verwarmingscircuit. Het warmtepompsysteem bestaat dan uit een warmtepomp, een verwarmingscircuit en radiatoren. De warmtepomp zorgt voor de warmte, die via het verwarmingscircuit naar de radiatoren wordt geleid. Zo wordt uw bedrijf of huis efficiënt verwarmd, en dat tegen een lage prijs.

 

Er bestaan uiteraard ook verschillende manieren om een warmtepomp te combineren met een geschikte verwarmingstoepassing. Zo kan een warmtepomp bijvoorbeeld worden gecombineerd met een vloerverwarmingssysteem, waarbij de warmtepomp wordt gebruikt om de vloer te verwarmen. Ook daaraan kunt u alsnog radiatoren toevoegen, die dan gebruikt worden om de lucht in de ruimte op te warmen.

Wij adviseren u met veel plezier over de investering in een warmtepomp om met radiatoren in uw woning of bedrijf te gebruiken

 

Bij NC-Therm adviseren we u graag van A tot Z over of het combineren van een warmtepomp met radiatoren de juiste keuze is voor uw situatie. Zo kan het bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor gebouwen met een lage isolatiewaarde, omdat de warmte in deze gebouwen sneller kan ontsnappen. Ook kan het logischerwijze helpen om het systeem regelmatig te laten onderhouden door onze warmtepomp- en verwarmingsspecialisten, zodat het altijd optimaal blijft werken.

Verwarmingsspecialisten van NC-Therm

Aarzel niet om contact op te nemen voor vrijblijvend verwarmingsadvies en een offerte op maat van uw budget en persoonlijke situatie

 

Wilt u graag de stap zetten naar een kwalitatieve warmtepomp omwille van zijn energiezuinige karakter, en zou u deze graag inzetten voor uw verwarming door middel van radiatoren? Dan is dat uiteraard mogelijk met de specialisten van NC-Therm aan uw zijde.

 

Wilt u graag meer e weten komen over onze warmtepompen, hun prijzen en welke variant het beste aansluit bij de specifieke eigenschappen van uw project? Wij adviseren u graag oprecht over de diverse mogelijkheden en geven u onze professionele visie op de aankoop van uw warmtepomp. Zo bent u zeker dat u een uitstekende prijs betaalt voor uw warmtepomp en dat u geen seconde spijt zal hebben van de investering, die een duurzame en waardevolle keuze is. Ook naar de toekomst toe.

 

Aarzel dus niet om het contactformulier op onze website in te vullen voor meer info over onze warmtepompen in combinatie met radiatoren, voor een vrijblijvende offerte op maat of voor een persoonlijk adviesgesprek met de specialisten van NC-Therm. Wij helpen u graag verder en denken volop met uw wensen mee, voor de beste eindresultaten. Want ’t is altijd werm met NC-Therm!

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo