Warmtepomp lucht water: wat zijn de voordelen en moet ik investeren?

Warmtepomp lucht water: wat zijn de voordelen en moet ik investeren

Een warmtepomp lucht water, wat is dat precies en is de investering erin wel geschikt voor mijn woning of bedrijf? BIj NC-Therm, dé specialist in alternatieve verwarmingstechnieken in het Waasland, aarzelen we niet om u van A tot Z te adviseren over de investering in een warmtepomp lucht water of andere warmtepomp. Wij staan garant voor een vakkundige plaatsing en ondersteuning op maat van uw noden, wensen en beschikbare budget. Lees hier meer over onze warmtepompen lucht water en wat wij zoal voor u kunnen betekenen.

Wat is een warmtepomp lucht water en in welke zin is het voor mijn woning of bedrijf een voordelige installatie?

 

De warmtepomp lucht water is een ingenieus systeem waarmee u aanzienlijk uitspaart op uw energiefactuur en alsnog een uitstekend warmtepcomfort binnenshuis geniet. In plaats van gas of elektriciteit te gebruiken om warmte te genereren, maakt een warmtepomp lucht water namelijk gebruik van de omgevingslucht om warmte te absorberen en deze naar binnen te transporteren. Dit maakt het systeem zeer energie-efficiënt en kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening. We vertellen u graag meer bij NC-Therm: specialist in warmtepompen.

Bestaan er veschillende soorten lucht water warmtepompen en zo ja, wat is het onderlinge verschil?

 

Er zijn verschillende soorten warmtepompen lucht-water op de markt, waaronder split-systemen en monoblock-systemen.

 

-       Split-systemen zijn opgebouwd uit een binnen- en buitenunit die via koelmiddelleidingen met elkaar verbonden zijn.

-       Monoblock-systemen, aan de andere kant, zijn een all-in-one oplossing met de compressor en de warmtewisselaar in één behuizing.

Verwarmingsspecialisten

Hoe gaat de installatie van een warmtepomp lucht water in zijn werk en welke werken moeten ervoor worden uitgevoerd?

 

Een warmtepomp lucht-water kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van de beschikbare ruimte en het type gebouw. Zo kan het systeem bijvoorbeeld op het dak worden geïnstalleerd, op een muur of op de grond. Het is belangrijk om te overwegen hoe het systeem het beste in uw situatie kan worden geïnstalleerd om het maximale rendement te behalen.

Voor welke projecten is een warmtepomp lucht water vooral geschikt?

 

Een warmtepomp lucht-water is zeer efficiënt, maar het is wel belangrijk om te overwegen of het de juiste keuze is voor uw situatie. Zo kan het bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor gebouwen met een lage isolatiewaarde of voor gebouwen in een koudere omgeving, omdat het systeem minder efficiënt zal werken in deze omstandigheden.

Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren om te ontdekken of een lucht water warmtepomp de geschikte keuze is voor uw persoonlijke wensen en budget

 

Wilt u graag meer te weten komen over onze lucht water warmtepompen, hun prijzen en welke variant het beste aansluit bij de specifieke eigenschappen van uw project? Wij adviseren u graag oprecht en van A tot Z over de diverse mogelijkheden en geven u onze professionele visie op de aankoop van uw warmtepomp. Zo bent u zeker dat u een uitstekende prijs betaalt voor uw warmtepomp en dat u geen seconde spijt zal hebben van de investering, die een duurzame en waardevolle keuze is. Ook naar de toekomst toe.

 

Aarzel dus niet om het contactformulier op onze website in te vullen voor meer info over de prijzen van onze warmtepompen, voor een vrijblijvende offerte op maat of voor een persoonlijk adviesgesprek met de specialisten van NC-Therm. Wij helpen u graag verder en denken volop met uw wensen mee, voor de beste eindresultaten. Want ’t is altijd werm met NC-Therm!

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo