Warmtepomp als cv gebruiken? Het is mogelijk met NC-Therm

Warmtepomp als cv gebruiken? Het is mogelijk met de diensten van NC-Therm

Een warmtepomp wordt al centrale verwarming tegenwoordig enorm veel gekozen, en dat heeft vooral te maken met de strengere energienormen waaraan deze installatie moeiteloos voldoet. Wilt u graag meer weten over de warmtepomp als cv-installatie en ontdekken of de investering het overwegen waard is voor uw woning of bedrijf? BIj NC-Therm specialiseren we ons al jaren in de vakkundige installatie van energiezuinige technieken op maat zoals warmtepompen en geven we u graag een woordje uitleg over deze centrale verwarming.

Wat is een warmtepomp cv-installatie precies en hoe werkt het?

 

Een warmtepomp cv-installatie is een duurzame en energiezuinige manier om uw huis te verwarmen. In plaats van gas te gebruiken om uw cv-ketel aan te stoken, maakt een warmtepomp gebruik van de natuurlijke warmtebronnen in de grond, lucht of water om uw huis te verwarmen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook leiden tot significante besparingen op uw energiekosten. En dat horen we bij NC-Therm graag!

Zijn alle warmtepompen geschikt om te gebruiken voor mijn centrale verwarming?

 

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die geschikt zijn voor cv-installaties, zoals lucht-water warmtepompen, water-water warmtepompen en bodem-water warmtepompen. Elke warmtepomp heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor uw specifieke situatie.

NC-Therm staat klaar om een warmtepomp als cv te installeren

Welke warmtepompen bestaan er zoal?

 

Bij NC-Therm bieden we drie warmtepompen uit waartussen u kunt kiezen voor de installatie van uw centrale verwarming.

 

-       Een lucht-water warmtepomp maakt gebruik van de lucht buiten om warmte te genereren voor uw verwarming en warm water. Dit is een goede optie voor huizen die geen toegang hebben tot andere warmtebronnen, zoals de grond of het water. Lucht-water warmtepompen zijn eenvoudig te installeren en onderhouden, en ze zijn relatief goedkoop in aanschaf.

 

-       Een water-water warmtepomp maakt gebruik van het grondwater of oppervlaktewater als warmtebron. Dit is een goede optie voor huizen die toegang hebben tot een bron van grondwater of oppervlaktewater, zoals een rivier of meer. Water-water warmtepompen zijn echter duurder in aanschaf en vereisen meer onderhoud dan lucht-water warmtepompen.

 

-       Een bodem-water warmtepomp maakt gebruik van de warmte in de grond om uw huis te verwarmen. Dit is een goede optie voor huizen met een grote tuin of landelijke locatie, omdat deze warmtepompen veel ruimte nodig hebben voor de installatie van de buizen die de warmte uit de grond halen. Bodem-water warmtepompen zijn echter duurder in aanschaf en vereisen meer onderhoud dan lucht-water warmtepompen.

Contacteer ons vrijblijvend om de mogelijkheden voor uw cv-installatie met warmtepomp te overlopen tijdens een verkennend gesprek

Lijkt centrale verwarming met een warmtepom u de ideale keuze voor uw woning of bedrijf en zou u graag meer weten over de eigenschappen hiervan, en of deze keuze voldoet aan uw doeleinden en verwarmingsambities? Dan kunt u altijd vertrouwen op het oprechte advies van onze gedegen verwarmingsspecialisten, die jarenlange ervaring in het vak hebben.

 

Aarzel niet om het contactformulier op onze website in te vullen voor meer info of voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Wij helpen u met veel plezier verder, want ’t is altijd werm bij NC-Therm.

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo