Blog

Terug naar overzicht

Zijn geothermische warmtepompen de investering waard?

medium-shot-smiley-woman-with-blanket.jpg

Waarom is een geothermische warmtepomp zo populair?

Een geothermische warmtepomp wordt de dag van vandaag beschouwd als één van de meest duurzame investeringen in je woning, en daar kunnen we het bij NC-Therm niet grondiger mee eens zijn. Een geothermische warmtepomp gebruikt, om jouw woning of bedrijf te verwarmen, immers niet langer fossiele brandstoffen die veel CO2 uitstoten, zoals bijvoorbeeld aardgas of mazout.

Hoe werkt een geothermische warmtepomp?

In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen maakt een geothermische warmtepomp namelijk gebruik van de buitenelementen om zijn warmte op te wekken. Meer concreet onttrekt een geothermische warmtepomp zijn warmte uit de aardlagen onder de grond. Een hernieuwbare bron van warmte dus, die bijzonder milieuvriendelijk is. En daar hechten wij bij NC-Therm veel belang aan!

Een geothermische warmtepomp werkt met een systeem van buizen die in de grond worden geplaatst. Deze buizen zijn gevuld met een vloeistof die warmte opneemt uit de grond. Deze vloeistof stroomt vervolgens naar de warmtepomp, waar de warmte wordt gebruikt om water te verwarmen of de lucht in je gebouw te verwarmen.

Kan ik bij mij een geothermische warmtepomp installeren?

Wel geven wij je, als specialist in de sector, graag een belangrijk aandachtspuntje mee: een geothermische warmtepomp leent zich helaas niet tot alle huizen of gebouwen. Gezien er diepteboringen in de grond voor gedaan moeten worden, heb je namelijk heel wat plaats nodig in je tuin of buitenomgeving. Daarbovenop moet rekening gehouden worden met de bodemgesteldheid en de aanwezigheid van grondwater.

Geothermische warmtepompen worden, om die reden, dan ook vooral gekozen door zij die een nieuwbouwproject op de agenda hebben staan. Wij geven je echter graag advies op maat over de mogelijkheid van een warmtepomp bij jouw renovatieproject!

young-woman-working-from-home.jpg

young-caucasian-family-having-debt-problems-able-pay-out-their-loan-female-glasses-brunette-man-studying-paper-form-bank-while-managing-domestic-budget-together-kitchen-interior.jpg

Wat kost een geothermische warmtepomp?

Dit alles betekent dat de installatie van een geothermische warmtepomp uiteindelijk meer energie, werkzaamheden en arbeidsuren kost, wat resulteert in een hoger kostenplaatje dan wanneer je voor een andere warmtepomp kiest. Tegelijkertijd kan de investering in een geothermische warmtepomp echter ook helpen om je energierekening te verlagen, omdat de installatie minder energie verbruikt dan traditionele verwarmingssystemen.

Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren om onze warmtepompen te overlopen!


Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden voor jouw energiezuinige verwarming, al dan niet met inbegrip van een geothermische warmtepomp. We helpen je met veel plezier: ’t is altijd werm bij NC-Therm!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo