Blog

Terug naar overzicht

Onze tips om te besparen op energiekosten!

Brrr, de winter staat voor de deur! Het seizoen van knusse, warme, maar ook van stijgende energiekosten. Gelukkig zijn wij er voor jou met praktische tips om comfortabel warm te blijven zonder dat je portemonnee bevriest. Bij NC-Therm gaan we verder dan enkel het plaatsen van verwarmingsapparatuur; we streven ernaar dat je volop kunt genieten van een warme en gezellige leefomgeving, zonder dat de kosten de pan uitrijzen.

DSC09717.jpg

  1. Slimme thermostaatinstellingen
    Begin met het afstemmen van je thermostaat. Programmeer deze zo dat de verwarming automatisch lager staat als je niet thuis bent of slaapt. Zo verspil je geen energie aan het verwarmen van een lege ruimte.
  2. Haal alles uit je vloerverwarming
    Heb je vloerverwarming in huis? Zorg er dan voor voor dat meubels de warmte niet blokkeren en houd ventilatieopeningen vrij voor een gelijkmatige warmteverdeling.
  3. Isolatie check
    Neem even de tijd om je huisisolatie te inspecteren. Dicht kieren en gaten af om te voorkomen dat de warmte ontsnapt. Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte vast en vermindert de behoefte aan constante verwarming.
  4. Gebruik het zonlicht slimLaat overdag de gordijnen open zodat het zonnetje je huis kan verwarmen. 's Avonds sluit je ze best weer om de warmte binnen te houden.
  5. Onderhoud van verwarmingssystemen
    Laat je verwarmingssysteem regelmatig nakijken door het team van NC-Therm. Een goed onderhouden systeem werkt namelijk efficiënter en verbruikt minder energie.
  6. Kleed je warm
    Voordat je de thermostaat hoger zet, trek een extra laag kleding aan. Een stijlvolle trui en gezellige sokken zijn de perfecte winteraccessoires.
  7. Gebruik plaatselijke verwarming
    Overweeg het gebruik van plaatselijke verwarming, zoals een elektrische deken, in de kamer waar je de meeste tijd doorbrengt.

Bij NC-Therm staan we niet alleen bekend om het installeren van hoogwaardige verwarmingssystemen, maar ook om ons toegewijde team dat altijd voor je klaarstaat. Of je nu vragen hebt over energiebesparing, advies nodig hebt over vloerverwarming of hulp zoekt bij het onderhoud van je systemen, wij zijn er om je te ondersteunen.

Met de juiste strategieën en het advies van NC-Therm kun je volop genieten van een warme winter zonder dat je portemonnee het koud krijgt. Vertrouw op ons om jouw huis het hele jaar door comfortabel te houden.

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo