Blog

Terug naar overzicht

Is vloerverwarming voldoende als centrale verwarming?

DSC00398.jpg

Vloerverwarming is een aanwinst voor je woning, daar kunnen we kort over zijn. Maar is vloerverwarming eigenlijk wel geschikt als centrale verwarming voor je gehele woning, zonder de aanvulling van andere verwarmingstechnieken? De ervaren specialisten van NC-Therm geven je hun visie.

Waarom opteren voor vloerverwarming in vergelijking met andere opties?

Vloerverwarming wordt vooral gekozen omdat het om lagetemperatuursverwarming gaat. In tegenstelling tot bij radiatoren, worden de buizen van vloerverwarming immers gespreid over je gehele ondergrond. Zo geven ze een gelijkmatige warmte af en verwarmen ze je gehele ruimte moeiteloos met een lage temperatuur, terwijl radiatoren een veel hogere temperatuur moeten aannemen om diezelfde ruimte te verwarmen.

DSC00468.jpg

Is lagetemperatuursverwarming voldoende voor mijn gehele woonst?

Vloerverwarming, het klinkt dus veelbelovend. Maar is de lagetemperatuursverwarming van vloerverwarming dan wel voldoende om je volledige huis te warmen, zonder aanvullende verwarmingsmethodes? Laten we de pro’s en cons even tegen mekaar afwegen.

DSC00475.jpg

Voordelen van vloerverwarming als centrale verwarming

  • Vloerverwarming zorgt dat de warmte op een natuurlijke manier wordt verspreid, waardoor de lucht niet droog aanvoelt en er geen koude luchtstroom is. Dit maakt leven in een huis met vloerverwarming aangenaam en comfy.
  • Het principe van vloerverwarming is dat warm water door leidingen in de vloer loopt. De warmte wordt met andere woorden efficiënt verspreid, wat leidt tot lagere energiekosten.
  • Vloerverwarming is onzichtbaar en neemt weinig ruimte in beslag, wat betekent dat het een goede optie is voor kleinere huizen en gebouwen.
  • Ook esthetisch gezien is vloerverwarming een winner: doordat de installatie zich onder de grond bevindt, heb je geen nood meer aan radiatoren. Dat is niet alleen mooier, maar biedt je ook weer meer ruimte!
  • Doordat de warmte bij vloerverwarming van beneden komt in plaats van boven, is er minder stof in de lucht en heb je minder kans op allergische reacties.

Nadelen van vloerverwarming als centrale verwarming

  • Vloerverwarming kan duurder zijn om te installeren dan andere verwarmingstechnieken, vooral als je het in een bestaand huis installeert.
  • Vloerverwarming kan langer duren om op te warmen dan andere vormen van verwarming, wat betekent dat je huis niet meteen warm wordt als je de verwarming aanzet. Vergeet echter niet: deze geleidelijke verwarming bespaart je veel kosten!

DSC09751.jpg

Vloerverwarming voor jouw woning: go or no? Wij geven je vrijblijvend advies op maat

Overweeg je om je woning uit te rusten met vloerverwarming, dan bieden wij jou daar graag de nodige ondersteuning in. Zo kies je zeker en vast de verwarmingsmethode uit die perfect bij je levensstijl, wensen en budget past. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor een persoonlijke afspraak: ’t is altijd werm bij NC-Therm.

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo