Blog

Terug naar overzicht

Comfortabel het jaar rond: seizoensgebonden verwarmingstips van NC-Therm

Bij NC-Therm begrijpen we dat comfortabele temperaturen het hele jaar door van cruciaal belang zijn voor een aangenaam thuisgevoel. Om je te helpen het beste uit je verwarmingssysteem te halen, delen we graag onze seizoensgebonden verwarmingstips.


Winter: maximaliseer warmte en comfort

Experimenteer met thermostaatinstellingen om de perfecte balans tussen comfort en energiebesparing te vinden. Wij adviseren een temperatuur van 21 graden in woonkamers, eetkamers en badkamers. In slaapkamers, gangen en dressings is 18 graden een goede richtlijn. Uiteraard helpen wij graag om de ideale temperatuur bij jouw thuis in te stellen.

En wat dacht je van een hybride verwarmingssysteem? We combineren dan warmtepomptechnologie met traditionele verwarming voor maximale efficiëntie, zelfs tijdens de koudste wintermaanden.


Lente: optimaliseer voor frisheid en efficiëntie

Als het eerste lentezonnetje komt piepen is het tijd voor de lenteschoonmaak. Maar heb je er al bij stil gestaan dat het ook een goed moment is om jouw verwarmingssysteem te laten nakijken? Een grondige reiniging en onderhoud in het voorjaar zorgen ervoor dat je verwarming weer optimaal werkt als je ze nodig hebt in de koudere maanden.

In de lente kunnen de temperaturen buiten nogal eens schommelen. Een programmeerbare thermostaat kan vlot inspelen op de veranderende behoeften zonder in te boeten op comfort. Zo een thermostaat meet de temperatuur in de kamer en het is heel eenvoudig om de temperatuur aan te passen.

seizoenen.jpg

Zomer: slim koelen en energie besparen

Moderne verwarmingssystemen kunnen vaak ook dienen als koelsystemen. Ontdek hoe je je systeem kunt optimaliseren voor verkoeling tijdens warme zomerdagen. Lees er alles over op onze blog.

Uiteraard kan een airco ook een uitstekende oplossing zijn in de warme zomermaanden. Wij werken met de airco van Daikin om de beste kwaliteit te waarborgen.


Herfst: bereid je voor op kouder weer

Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat. Gebruik de herfst om te controleren of je nog zaken kan optimaliseren in jouw woning, vooral wat betreft afdichtingen rond ramen en deuren.

Of misschien heb je al eens nagedacht over zoneverwarming? Dit type verwarming geeft je de mogelijkheid om verschillende delen van je huis onafhankelijk van elkaar te verwarmen, waardoor je energie bespaart en je comfort verhoogt. Meer hierover vind je in onze blog.

Neem contact op met NC-Therm voor persoonlijk advies!

Of je nu vragen hebt over onze seizoensgebonden tips, je huidige verwarmingssysteem wilt upgraden, of advies nodig hebt over een nieuw project, bij NC-Therm staan we klaar om je te helpen.

Bel ons op +32 (0)32 46 20 08 of stuur een e-mail naar info@nc-therm.be. Laten we samen zorgen voor een comfortabel en efficiënt binnenklimaat, het hele jaar door!

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo