Blog

Terug naar overzicht

De impact van onze energiezuinige technieken op het milieu

Het milieu wordt belangrijker in ons dagelijks leven. We worden ons steeds meer bewust van de schadelijke effecten die onze levensstijl op onze planeet heeft, zoals de opwarming van de aarde, het uitsterven van diersoorten, … Gelukkig zijn er tal van manieren waarop we ons steentje kunnen bijdragen aan het milieu, waaronder het gebruik van energiezuinige technieken voor de verwarming van onze huizen.

view-green-forest-trees-with-co2.jpg

Wat bedoelen we met energiezuinige technieken?

Energiezuinige technieken zoals warmtepompen, vloerverwarming en zonneboilers hebben een grote impact op het milieu. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen zoals gas- en oliegestookte ketels, produceren deze technieken geen schadelijke stoffen zoals CO2. In plaats daarvan maken ze gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie en geothermische energie. Zo wordt de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verminderd en wordt de opwarming van de aarde beperkt.

De warmtepomp: haalt zijn energie uit de omgevingselementen

Een van de meest populaire energiezuinige technieken is de warmtepomp. Een warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en gebruikt deze om je huis te verwarmen. Het gebruik van een warmtepomp kan je CO2-uitstoot met 30 tot 60 procent verminderen in vergelijking met traditionele systemen. Bovendien kunnen warmtepompen ook worden gebruikt voor het koelen van je huis in de zomer, wat het gebruik van airconditioning vermindert.

Vloerverwarming: lagetemperatuursverwarming

Een andere populaire techniek is vloerverwarming. In plaats van lucht te verwarmen, verwarmt vloerverwarming de vloer en daarmee de hele ruimte. Dit is niet alleen comfortabeler dan traditionele verwarming, maar het verbruikt ook minder energie. Doordat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, kan de temperatuur van de kamer lager worden gehouden zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt en worden de energiekosten en de CO2-uitstoot verminderd.

DSC00398.jpg

Laten we samen bijdragen aan het behoud van onze planeet

Kortom, energiezuinige technieken hebben een grote impact op het milieu. Door het verminderen van de CO2-uitstoot en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, dragen deze technieken bij aan het behoud van onze planeet. Wil jij samen met NC-Therm je steentje bijdragen? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen.

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo