Warmtepomp als cv voor een warm huis met de diensten van NC-Therm

Warmtepomp cv voor een warm huis

 

Een warmtepomp is een geweldige oplossing als centrale verwarming. Het is dan ook niet verbazen dat je een warmtepomp kunt aansluiten op je centrale verwarming. Het duurzame energiesysteem dat wordt aangedreven met ofwel lucht van buitenshuis of geothermische energie om zo je huis te voorzien van warme lucht. Dankzij geavanceerde technieken kunnen deze energievriendelijke apparaten niet een enkele kamer verwarmen, maar wel je hele huis. De specialisten van NC-Therm weten hier alles over. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring in het vak is dit een klusje die we net zoals de rest, in no time kunnen klaren.

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp voor je centrale verwarming

 

Een warmtepomp is een ideaal alternatief voor wie niet langer gebruik wil maken van een klassieke verwarmingsinstallatie. Denk maar aan fossiele brandstoffen zoals aardgas of stookolie. Deze zullen in de toekomst al snel van het keuzebord geveegd worden tot enkel nog groene energie overblijft. Waarom wacht je op de toekomst als je de toekomst al in huis kunt halen? NC-Therm beveelt de overstap naar deze types van verwarming dan ook sterk aan. Niet enkel is het een bewuste keuze waar jij en eventuele nageslachten van zullen kunnen genieten. Het is bovendien ook nog eens goed voor de portemonnee. Groene energie is enorm rendabel en op lange termijn heel kostenefficiënt.

 

De warmtepomp is duurzaam omdat er enkel elektriciteit wordt gebruikt voor het toestel zelf, niet de verwarming van de lucht. Daarnaast ligt de uitstoot van zo’n warmtepomp ook veel lager dan dat van een klassieke stookolie- of gasketel, die respectievelijk 50% en 30% meer CO2 uitstoten.

Welke types warmtepompen bieden wij aan?

 

Een lucht-waterwarmtepomp werkt als volgt. Het systeem van een lucht-waterwarmtepomp is heel simpel. Het neemt buitenlucht om in warm water voor je verwarming of sanitair. Dat doet het apparaat door de hitte uit de lucht te absorberen aan de hand van een koelmiddel en condensor. Die hitte wordt dan gebruik om water te verhitten. Dat stroomt dan door naar de verwarming binnenshuis of de waterleidingen om zo te gebruiken.

 

Maar we bieden ook een geothermische waterwarmtepomp aan. Deze is enorm duurzaam en een ideale manier om je huis mee te verwarmen. Ook daar specialiseren we ons bij NC-Therm in. Door verschillende opties aan te bieden is er telkens de mogelijkheid om te kiezen wat het beste bij jouw verbruikersprofiel past! De geothermische regeling werkt als volgt. De aarde heeft een hoge temperatuur, dat komt van de zon van bovenaf en de magma die zich bevindt in de aardkern. Dankzij een slimme techniek kunnen we via buizen water verwarmen door de hitte van de aarde. Met hulp van een compressor, verdamper en condensor kan dat water nog meer verhit worden tot het de juiste temperatuur bereikt om zo je huis mee te verwarmen. De geothermische waterwarmtepomp is enorm milieuvriendelijk door hoe zuinig hij omgaat met elektriciteit.

Warmtepomp voor de centrale verwarming

 

Dankzij de slimme technologie van Vaillant, een topmerk waar we mee samenwerken, is het mogelijk om je warmtepomp aan te sluiten op je centrale verwarming. Omdat we weten dat een grote ingreep zoals het vervangen van al je radiatoren een hele ingreep kan zijn, kijken we eerst of de warmtepomp kan worden aangesloten op je bestaande radiatoren. Dat doen onze specialisten met alle mogelijke zorg. Dat verschil zie je natuurlijk ook terug in de kostprijs.

Ook onderhoud en vernieuwing van je CV-ketel bij NC Therm

 

Een goed onderhouden ketel gaat langer mee, en duurzaamheid, dat is een sleutelterm bij NC-Therm. Daarom bieden we onderhoud aan van alle soorten cv-ketels. Kies je er toch voor om je oude cv-ketel te vervangen, dan bieden we je graag een milieuvriendelijk en zuinig alternatief aan! Ben je benieuwd hoe wij je van dienst kunnen zijn en hoeveel een installatie kost? We geven je graag meer informatie en advies tijdens een vrijblijvend gesprek. Neem dus gerust contact met ons op via het online formulier!

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo