Terug naar overzicht

Welke verwarming kies ik voor mijn toilet?

DSC09798-bewerkt.jpg

Bij de investering in een nieuwe verwarmingsinstallatie voor een nieuwbouw- of renovatieproject zijn we vaak geneigd op de grote schaal te denken. Welke verwarming komt er in de keuken bijvoorbeeld, of in de leefruimte? Maar ook in het kleinste kamertje is een comfortabele temperatuur niet onwelkom. Daarom geven wij je vandaag advies in het kiezen van de juiste verwarming voor jouw toilet.

Hoewel het snel als een verwaarloosbaar iets wordt beschouwd bij het uitkiezen van nieuwe verwarming, zijn er toch enkele zaken waar je best rekening mee houdt bij het bepalen van de installatie voor jouw badkamer. Bij NC-Therm raden wij je bijvoorbeeld altijd aan de volgende aspecten in overweging te nemen:

1. De beschikbare ruimte

Spreken we over het gemiddelde toilet, dan is de kans bestaande dat het niet om een balzaal gaat. Ruimte is er gewoonlijk schaars, en dus kies je best voor een slimme oplossing die niet te veel van je zeldzame oppervlakte inneemt. In dit geval is het dus geen slecht idee om je vloerverwarming, als je die laat plaatsen, gewoon mee door te trekken naar je toilet. Zo heerst er altijd een lekkere en gelijkmatige warmte, en heb jij nooit meer koud achterste als je een nachtelijk toiletbezoek aflegt. Handig!

DSC07756.jpg

2. Geen torenhoog energiefactuur

Heb jij graag dag en nacht een warm toilet, dan kies je best voor een installatie die geen energie vreet, en dus ook geen kosten op lange termijn. Lagetemperatuursverwarming zoals vloerverwarming scoort ook op dit vlak punten. Werk je met radiatoren? Overweeg dan de investering in een slimme thermostaat, om alsnog strategisch in te spelen op je verbruik.

DSC07763.jpg

3. Snel heerlijk warm

Hoewel vloerverwarming wint op vlak van energiezuinigheid en beschikbare ruimte, gezien deze altijd een gelijkmatige maar lagere temperatuur afgeeft, zijn radiatoren doorgaans veel sneller opgewarmd. Ook hiervoor is dus wat te zeggen, zeker wanneer je voor een kleine en onopvallende radiator kiest die geen overschot aan ruimte in beslag neemt.

DSC00468.jpg

Wij geven je graag advies op maat van je kleinste kamertje

Zowel radiatoren als vloerverwarming zijn met andere woorden geschikte mededingers om de installatie in jouw toilet te worden. Het hangt vooral af van de elementen waar jij belang aan hecht: een lager kostenplaatje, een gestroomlijnde inrichting zonder radiatoren of een snelle opwarming?

Wat je ook in gedachten hebt voor toiletruimte, onze specialisten geven je graag advies op maat tijdens een vrijblijvende afspraak. Want ’t is altijd werm bij NC-Therm, zelfs in ’t kleinste kamertje!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo