Terug naar overzicht

Wees voorbereid op de winter: laat je verwarmingssysteem controleren

white-house-brown-cloth-arrangement.jpg

Het belang van regelmatig onderhoud

Je wilt natuurlijk niet dat je boiler kapot gaat. Daarom is het belangrijk maatregelen te nemen die voorkomen dat de verwarmingsketel niet of nauwelijks werkt. Regelmatig onderhoud van je ketel is de meest effectieve maatregel die je daartegen kunt nemen. Een ander voordeel van het regelmatig onderhouden van je boiler is dat je hiermee een kapotte boiler voorkomt op een onhandig ogenblik.

Onderhoud zorgt ervoor dat je verwarmingsketel op zijn hoogste rendement blijft werken, wat resulteert in aangename temperaturen in je huis en warm water, terwijl je op lange termijn ook nog eens geld bespaart op je energierekening.

Toevoegen aan je to-do-lijstje

Het onderhouden van je boiler hoort dan ook zeker thuis op je to-do-lijstje voor het winterklaar maken van je huis. Hier zijn vier goede redenen waarom het onderhoud van je boiler prioriteit moet hebben:

1. Betrouwbaarheid: niemand wil zonder warmte of warm water zitten in de winter. Regelmatig onderhoud verzekert je van een betrouwbare verwarmingsketel die je niet in de steek zal laten wanneer je hem het meest nodig hebt.
2. Efficiëntie: een goed onderhouden boiler werkt efficiënter, wat zich vertaalt in lagere energiekosten op de lange termijn. Je bespaart geld terwijl je geniet van een comfortabel binnenklimaat.
3. Veiligheid: koolmonoxidelekken kunnen het hele jaar door voorkomen. Professioneel onderhoud zorgt ervoor dat je ketel veilig blijft en beschermt jou en je gezin tegen mogelijke gevaren.
4. Lange levensduur: door je boiler regelmatig te laten onderhouden, verleng je de levensduur ervan. Hierdoor hoef je minder snel te investeren in een nieuwe verwarmingsketel.

Kortom, het laten onderhouden van je boiler door een professional is een slimme zet. Het biedt gemoedsrust en houdt je warm, veilig en comfortabel gedurende de wintermaanden. Vergeet dus niet om je verwarmingssysteem een welverdiende check-up te geven voordat de échte koude dagen aanbreken. Onderhoud aan je boiler is simpelweg onmisbaar!

Laat het over aan de professional

Het is ook een goed plan om je ketel te laten onderhouden door een professional die hier meer van weet. Omdat koolmonoxidelekken het hele jaar door kunnen voorkomen, zal het nemen van deze voorzorgsmaatregel je uiteindelijk een gevoel van opluchting geven (en jezelf lekker warm houden). Onderhoud aan je boiler is nu eenmaal belangrijk!

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo