Terug naar overzicht

Wat komt er kijken bij de installatie van een airconditioning?

Het installeren van een airconditioningsysteem is een belangrijke stap om het comfort in je huis of kantoor te verbeteren. Bij NC-Therm begrijpen we dat een goede installatie essentieel is voor optimale prestaties en tevredenheid op lange termijn. In deze blog gaan we dieper in op het proces van de installatie van een airco, waarbij we kijken naar verschillende aspecten die van invloed zijn op een succesvolle installatie. Van het bepalen van de juiste plaatsing en het vermogen van de airco tot de esthetische overwegingen en handige functies, we behandelen alles wat je moet weten.

Wat komt er kijken bij de installatie van een airconditioning?.jpg

1. De beste locatie van de binnen- en buitenunit

Bij het installeren van een airconditioningssysteem is het belangrijk om de beste locatie van zowel de binnen- als buitenunit te bepalen. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals luchtcirculatie en toegankelijkheid. Onze experts zullen de beste locaties voor de units beoordelen om ervoor te zorgen dat de airco efficiënt kan werken zonder hinderlijke obstakels.

2. Het bepalen van het juiste vermogen voor de airco

De grootte van de ruimte is een belangrijke factor bij het bepalen van het juiste vermogen voor de airconditioning. Onze specialisten zullen de afmetingen en eigenschappen van de kamer analyseren om het optimale vermogen te bepalen. Zo ben je verzekerd van een airco die voldoende koelvermogen heeft om de ruimte effectief te koelen.

3. Esthetische overwegingen

Naast functionaliteit wil je dat je airconditioningsysteem er ook mooi uitziet. Daarom kun je bij NC-Therm kiezen tussen een witte unit die naadloos in je interieur opgaat, of juist een unit in een kleurtje die een statement maakt. Onze installateurs zullen rekening houden met je voorkeuren en de best mogelijke oplossing bieden die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

4. Installatie van de buitenunit

Nu we alle praktische details hebben vastgesteld, is het tijd voor een belangrijke stap: de installatie van de buitenunit. Onze professionele installateurs zorgen ervoor dat de buitenunit strategisch wordt geplaatst, met als doel maximale efficiëntie en duurzaamheid te waarborgen. Dit zorgt ervoor dat jouw airconditioningsysteem optimaal presteert en je jarenlang van een aangenaam binnenklimaat kunt genieten.

5. Leidingen en kabelgoten

Het uitstippelen van de leidingen die van de binnenunit naar de buitenunit gaan, is een cruciale stap in het installatieproces. Hierbij streven we ernaar om kabelgoten in het zicht zoveel mogelijk te vermijden, voor een nette en onopvallende installatie. Onze ervaren technici zorgen voor een zorgvuldige en professionele routing van de leidingen.

6. Afvoervoorziening en condenspomp

Een goede afvoervoorziening is essentieel om condenswater efficiënt af te voeren. Als er geen geschikte afvoermogelijkheid beschikbaar is, kunnen we werken met een condenspomp om het water probleemloos af te voeren. Zo voorkomen we mogelijke problemen door condensatie.

7. Installatie van de airco

Zodra alle voorbereidingen zijn voltooid, is het tijd voor de daadwerkelijke installatie van de airconditioning. Onze deskundige installateurs zullen zorgvuldig en efficiënt te werk gaan om ervoor te zorgen dat de airco correct wordt geïnstalleerd en klaar is voor gebruik.

8. Gebruik van de airco

Nu is het tijd om te genieten van je geïnstalleerde airco. Onze medewerkers zullen je uitgebreid uitleggen hoe je de airco kunt bedienen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een app op je smartphone te installeren, waarmee je de airconditioning kunt bedienen via je mobiele apparaat.

Nu je op de hoogte bent van het installatieproces van een airconditioningssysteem, ben je wellicht klaar om te investeren in een aangenaam binnenklimaat. Neem contact op met NC-Therm voor een offerte op maat.


Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo