Terug naar overzicht

Is een gasketel tegenwoordig nog steeds een goede investering?

worker-set-up-central-gas-heating-boiler-home.jpg

Kies voor een gasketel wanneer...

Een gasketel is een betrouwbare verwarmingsinstallatie die, ondanks de vele energiezuinige alternatieven op de markt, nog steeds bijzonder populair is bij klanten. Dat is niet zo vreemd, gezien het in sommige woningen nu eenmaal niet mogelijk is om vloerverwarming of een warmtepomp te integreren. Een gasketel is dan ook dé ideale keuze wanneer:

1. Je woning minder goed geïsoleerd is

In renovatieprojecten bijvoorbeeld, ondervinden we dat de installatie van een gasketel véél meer rendement oplevert dan die van een warmtepomp. Wanneer er enige warmte verloren kan gaan in je huis, is een gasketel dus de duidelijke winnaar.

2. Je geen ingrijpende breekwerken wilt uitvoeren

Een gasketel is namelijk relatief eenvoudig te plaatsen in een bestaande woning, in sterk contrast met een warmtepomp of vloerverwarming, en zal dus ook minder werkuren vergen. Snel, efficiënt en gunstig voor je factuur!

3. Je geen lagetemperatuurverwarming in huis hebt

zoals vloerverwarming, maar verwarmt met radiatoren.

4. Het voor jou een must is dat je huis snel opgewarmd is

en dat je je verwarming doelgericht kunt inzetten in specifieke ruimtes. Een warmtepomp met vloerverwarming draait namelijk op lage temperaturen, waardoor je woning trager opwarmt, en creëert een gelijkmatige warmte over heel je huis.

5. Je de investering in een warmtepomp jou net wat te groot is

Een gasketel kost over het algemeen immers heel wat minder dan de aankoop van een warmtepomp, wat logischerwijze een echte dealbreaker kan zijn. Begrijpelijk!

Neem vrijblijvend contact op

Of je nu voor een warmtepomp of een gasketel gaat in je woning, een foute keuze bestaat er niet. En al helemaal niet wanneer je in zee gaat met de verwarmingsspecialisten van NC-Therm: kom je tot bij ons voor je nieuwe verwarming, dan informeren wij je uitgebreid en geven wij je advies op maat over wat volgens ons voor jouw woning of renovatie het beste is.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak: we ontvangen je graag!

DSC09621.jpg

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo