Terug naar overzicht

Past een warmtepomp bij je woning? Doe de test!

Wanneer je een nieuwbouw- of renovatieproject in het vooruitzicht hebt is het soms moeilijk kiezen tussen een traditionele of eerder innovatieve warmteinstallatie. Met deze blog geven we je alvast een duwtje in de goede richting: wanneer is een warmtepomp de ideale aanwinst voor je woning?

Heb je interesse in de aankoop van een warmtepomp? Super, want doordat verwarmingstechniek zijn warmte gratis en voor niets onttrekt uit de omgeving heeft hij tal van voordelen. Bij NC-Therm raden wij je volmondig aan een warmtepomp aan te kopen wanneer:

DSC07623.jpg

1. Je woning uitstekend geïsoleerd is

wat in de meeste gevallen betekent dat je een nieuwbouwwoning bezit. Een warmtepomp warmt immers trager op; gaat deze warmte onmiddellijk verloren, dan haal je amper rendement uit je installatie!

2. Je in je woning over lagetemperatuurverwarming beschikt

zoals vloerverwarming. Gezien een warmtepomp met lagere temperaturen werkt, is een verwarming die dat ook doet een must voor hoog comfort aan een lage prijs.

3. Je ernaar streeft milieuvriendelijk te verwarmen zonder fossiele brandstoffen

Een warmtepomp draait immers op elektriciteit, en stoot dus heel wat minder CO2 uit dan de klassieke gasketel. Goed voor je portefeuille, goed voor de planeet!

4. Je reeds zonnepanelen op je dak hebt liggen

Door zonnepanelen in te zetten, wek je de elektriciteit die je warmtepomp nodig heeft immers grotendeels zelf op. Als dat niet energiezuinig is!

5. Je het gehad hebt met de schommelende gasprijzen

en minder afhankelijk wilt zijn van energieleveranciers. Dan is een warmtepomp wel degelijk de investering waard!

6. Je uitkijkt naar een minimum aan onderhoudskosten

In tegenstelling tot een gasketel, die je wettelijk verplicht bent om de 2 jaar aan een grondig onderhoud te onderwerpen, vergt een warmtepomp heel wat minder nazicht – en dus minder kosten.

DSC09649.jpg

Neem gerust contact op!

Kun je meer dan de helft van bovenstaande puntjes op je persoonlijke wishlist afvinken? Dan lijkt de investering in een warmtepomp ons zo gek nog niet! Wil je echter 100% zeker zijn dat je de goede keuze maakt voor je woning, dan zitten wij als verwarmingsexperts graag een keertje vrijblijvend met je samen. We geven je info over de diverse mogelijkheden, maar ook advies op maat van jouw behoeften en budget. Neem dus gerust contact op, we kijken ernaar uit je te leren kennen!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo