Terug naar overzicht

Kan ik nog een warmtepomp installeren in een bestaande woning?

In de huidige tijd, waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal staan, is de warmtepomp een steeds populairdere keuze voor het verwarmen van huizen. Maar wat als je al een bestaande woning hebt en je je afvraagt of het nog mogelijk is om een warmtepomp te installeren? Het antwoord is volmondig ja! Dankzij technologische vooruitgang en flexibele installatiemogelijkheden is het nu zeker mogelijk om een warmtepomp in een bestaande woning te plaatsen.

DSC09496.jpg

Verschillende soorten warmtepompen voor elke woning

Bij NC-Therm begrijpen we de zorgen en vragen die je kunt hebben bij het overwegen van een warmtepompinstallatie. Daarom willen we je graag informeren over de mogelijkheden en voordelen van het installeren van een warmtepomp in een bestaande woning.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat warmtepompen verkrijgbaar zijn in verschillende soorten en maten. Hierdoor is er voor vrijwel elke woning wel een geschikte oplossing te vinden. Hieronder lijsten we de verschillende warmtepompen op:

  • Geothermische/water-waterwarmtepomp: Deze warmtepomp is bij uitstek de meest rendabele manier om te verwarmen en is populair vanwege zijn veelzijdigheid. Met deze warmtepomp kun je niet alleen je ruimtes verwarmen, maar ook sanitair water en zelfs water koelen. Voor de installatie van een geothermische warmtepomp worden er stevige boringen in de grond gedaan om de warmte uit de bodem te halen. We werken hiervoor samen met gespecialiseerde firma's om een duurzaam resultaat te garanderen.
  • Lucht-waterwarmtepomp: Bij de lucht-waterwarmtepomp wordt een aerothermische buitenunit geïnstalleerd die zijn warmte uit de lucht haalt. Dit is een milieuvriendelijke en kosteneffectieve optie ten opzichte van geothermische warmtepompen.

Energiebesparing en ecologische voordelen

Een van de grootste voordelen van het installeren van een warmtepomp in een bestaande woning is de energiebesparing die het kan opleveren. Warmtepompen halen namelijk een groot deel van hun energie uit hernieuwbare bronnen, zoals de buitenlucht of de bodem. Hierdoor verbruiken ze aanzienlijk minder elektriciteit dan traditionele verwarmingssystemen. Door over te stappen op een warmtepomp kun je dus niet alleen je ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook je energierekening aanzienlijk verlagen.

Eenvoudige installatie en vervanging van cv-ketels

Heb je momenteel een cv-ketel in je woning geïnstalleerd en wil je deze vervangen door een energiezuinig en milieuvriendelijk alternatief? Dan is een warmtepomp een uitstekende keuze. Een warmtepomp kan eenvoudig worden aangesloten op de bestaande leidingen, waardoor de installatie relatief eenvoudig is.

Investeringen voor appartementsgebouwen

Wist je trouwens dat we ook de mogelijkheid bieden om gezamenlijk te investeren in één grote geothermische warmtepomp voor appartementsgebouwen? De mogelijkheden zijn eindeloos bij NC-Therm!

Professionele service en advies

Onze service gaat dus verder dan alleen installatie. We beginnen met een nauwkeurige warmteverliesberekening op basis van het grondplan van je woning en het EPB-verslag. Dit stelt ons in staat om de diepte van de boringen en het benodigde vermogen voor je toekomstige warmtepomp nauwkeurig te bepalen.
Wens je graag meer informatie over een warmtepomp? Of ben je nog niet helemaal zeker dat een warmtepomp wat voor jou is? We geven je graag ons professioneel advies over de mogelijkheden. Contacteer ons dus vrijblijvend voor een gesprek.

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo