Terug naar overzicht

Is het tijd om afscheid te nemen van je oude airconditioningsysteem?

Je airconditioningsysteem speelt een cruciale rol in het handhaven van een aangename leefomgeving. Maar net als alle technologieën, heeft ook jouw vertrouwde airco een houdbaarheidsdatum. Hoe weet je wanneer het tijd is om een nieuwe airconditioning te overwegen? In deze blog duiken we in de belangrijkste redenen waarom het misschien wel tijd is om jouw airconditioningsysteem te vervangen.

DSC09671.jpg

Reden 1: Milieubewustzijn en veranderende wetgeving

Laten we het direct hebben over een belangrijk aspect: het koelgas. In jouw oude airconditioningsysteem zit hoogstwaarschijnlijk een koelgas dat, laten we eerlijk zijn, niet al te vriendelijk is voor ons geliefde milieu. De wetgeving rond koelgassen verandert daarnaast regelmatig, en het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw airco aan deze veranderende voorschriften voldoet. Als jouw systeem het verouderde koelgas gebruikt, loop je het risico dat je airconditioninginstallatie niet alleen inefficiënt werkt, maar zelfs wordt afgekeurd. Ja, zelfs voor particulieren geldt deze regel. Dus, als je je afvraagt of het tijd is om te vervangen, let dan op het koelgas.

Reden 2: Kosteneffectiviteit en energie-efficiëntie

Een andere significante overweging betreft de financiële aspecten, met name de herstellingskosten. Wanneer een cruciaal component van je airconditioning het laat afweten, kunnen de kosten aanzienlijk oplopen. Dit is vooral het geval bij een defecte compressor. Bovendien komt het voor dat oudere onderdelen simpelweg niet meer beschikbaar zijn.

Gelukkig zijn de moderne airconditioningsystemen niet enkel energie-efficiënter, maar ook veel kosteneffectiever op de lange termijn. Ze presteren efficiënter, verlagen je energiekosten en verminderen je ecologische impact. En laten we vooral de hedendaagse innovaties niet over het hoofd zien! Denk aan sensoren die je aanwezigheid aan tafel detecteren en automatisch de luchtstroom aanpassen. Deze systemen kunnen vanop afstand bediend worden via een app op je smartphone en zijn zelfs beschikbaar in trendy nieuwe kleurenopties. Voldoende redenen om de overstap te maken naar een nieuw model.

De keuze is aan jou

Dus, wanneer is het tijd om jouw airconditioningsysteem te vervangen? Als je merkt dat je huidige systeem gebruikmaakt van verouderde koelgassen, of als je steeds weer geconfronteerd wordt met hoge reparatiekosten, is het misschien wel tijd om over te stappen naar een moderne, energiezuinige en technologisch geavanceerde airconditioning. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar de allernieuwste mogelijkheden die airco's te bieden hebben?

Als je overweegt om de overstap te maken naar een moderner model, zoek dan niet verder. Neem zeker contact op met NC-Therm. Wij staan klaar om je een vrijblijvende offerte te bezorgen, vergezeld van deskundig advies, zodat je het perfecte model kunt vinden dat naadloos aansluit bij jouw behoeften. Jouw comfort en tevredenheid staan bij ons voorop.


Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo