Terug naar overzicht

Is een gascondensatieketel nog wel een goede investering?

DSC09413.jpg

Wat is een gascondensatieketel en waarom is het interessant?

Een gascondensatieketel is een innovatieve variant op de traditionele gasketel die tegenwoordig steeds meer ingeburgerd geraakt omwille van zijn vele voordelen. Het gaat namelijk om een verwarmingssysteem dat gebruik maakt van gas om warmte te produceren, maar dat doet op een efficiënte manier en met zo min mogelijk uitstoot van broeikasgassen. Interessant voor de energiezuinigheid van je woning of bedrijf, vinden we ook bij NC-Therm, waar we niet liever doen dan met energiezuinige verwarmingstechnieken jouw factuur naar omlaag krijgen.

Hoe werkt een gascondensatieketel precies?

Een gascondensatieketel werkt door middel van een verbrandingsproces, waarbij gas wordt verbrand om warmte te produceren. De warme lucht die wordt geproduceerd, wordt vervolgens gebruikt om het water in de leidingen van je woning of je bedrijf te verwarmen, waardoor je leefruimtes aangename temperaturen aannemen.

close-up-woman-sitting-near-heater.jpg

Wat zijn de voor- en nadelen van een gascondensatieketel?

Net zoals elke verwarmingsmethode heeft ook de gascondensatieketel een aantal voordelen en nadelen. We zetten deze graag kort voor je op een rijtje, maar weet dat we jou ook graag persoonlijk advies op maat geven als je echt overweegt een gascondensatieketel aan te schaffen.

DSC09430.jpg

De voordelen

 • Efficiëntie leidt tot een lager kostenplaatje
  Gascondensatieketels zijn zeer efficiënt in gebruik. Dit betekent dat ze minder energie nodig hebben om hetzelfde resultaat te behalen als andere verwarmingssystemen, wat jou uiteindelijk heel wat minder kost.
 • Lage uitstoot van broeikasgassen
  Gascondensatieketels produceren minder broeikasgassen dan andere verwarmingssystemen, wat betekent dat ze beter zijn voor het milieu. Zo draag je niet alleen bij aan je financiële status, maar ook aan een gezonde planeet. En dat past helemaal in de visie van NC-Therm!

 • Een betaalbare en rendabele optie
  Gascondensatieketels zijn betaalbaar om te installeren én te onderhouden, vooral in vergelijking met sommige andere verwarmingssystemen. Bovendien houden wij bij NC-Therm altijd de uiterste rekening met jouw beschikbare budget!

De nadelen

 • Afhankelijk van je gasleverancier
  Gascondensatieketels zijn afhankelijk van gas, wat betekent dat je afhankelijk bent van gasleveranciers en de prijzen van gas.

 • Kan niet in elk pand worden gebruikt
  Gascondensatieketels kunnen niet overal worden gebruikt, omdat ze afhankelijk zijn van een gasaansluiting. Als je in een gebied woont waar geen gasaansluiting is, kun je helaas niet opteren voor de installatie van een gascondensatieketel.

DSC09724.jpg

Wij adviseren je vrijblijvend over de mogelijkheden van een gascondensatieketel in jouw woning of bedrijf

Een gascondensatieketel is met andere woorden een duurzame investering in je woning, die toch betaalbaar is en vele troeven met zich meebrengt. Zou je graag advies op maat ontvangen van onze professionele verwarmingsspecialisten en ontdekken of de installatie van een gascondensatieketel zich wel leent tot jouw noden, wensen en pand?
Contacteer ons dan zeker en vast voor een vrijblijvende afspraak. ’t Is altijd werm bij NC-Therm, zeker wat onze service betreft!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo