Terug naar overzicht

Het belang van regelmatig onderhoud voor airco

We willen allemaal genieten van een aangename temperatuur in huis, vooral tijdens de hete zomermaanden. Een goed werkende airconditioning is daarbij onmisbaar. Maar wist je dat regelmatig onderhoud van je airco essentieel is om de prestaties op peil te houden? In deze blog duiken we dieper in op het belang van regelmatig onderhoud voor airconditioningsystemen en waarom het verstandig is om dit over te laten aan experts zoals NC-Therm.

Het belang van regelmatig onderhoud voor airco.jpg

Hou je airco in topvorm

Een schone en gezonde luchtkwaliteit in huis is van onschatbare waarde, vooral tijdens warme zomermaanden. Gelukkig zijn airconditioningsystemen uitgerust met filters die ervoor zorgen dat de lucht die je inademt vrij blijft van stofdeeltjes. Maar om optimale prestaties te garanderen, is het noodzakelijk dat deze filters regelmatig gereinigd worden. De filters in de binnenunit van de airco spelen een cruciale rol bij het tegenhouden van fijn stof in je leefruimte. Zodra deze filters verstopt raken, zal je al snel merken dat de airco niet meer zo krachtig blaast als voorheen. Daarom is regelmatig onderhoud en het schoonmaken van deze filters van essentieel belang om de luchtkwaliteit in je huis op peil te houden.

Maar het onderhoud beperkt zich niet alleen tot de binnenunit. Ook de buitenunit van je airco verdient de nodige aandacht. Hier bevindt zich namelijk een warmtewisselaar die regelmatige reiniging vereist. Wanneer deze warmtewisselaar vervuild en verstopt raakt, zal het rendement van je airco afnemen en zal het systeem minder efficiƫnt werken. Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren, zorg je ervoor dat zowel de filters als de warmtewisselaar schoon en fris blijven.

Blijf koel, zelfs op de heetste dagen

Niets is zo teleurstellend als op een snikhete zomerdag te ontdekken dat je airconditioning niet naar behoren werkt. Een gebrek aan regelmatig onderhoud kan namelijk leiden tot verstoppingen in de buitenunit, wat op zijn beurt storingen en een verminderde werking van het systeem kan veroorzaken. Je wilt natuurlijk niet in de hitte zitten zonder de verkoeling waar je op rekent. Vaak worden deze storingen aangekondigd door vervelende foutcodes en kan de unit zelfs volledig weigeren op te starten. Dat betekent benauwde dagen en een gevoel van ongemak wanneer je airco niet meer werkt zoals je gewend bent.

Maar er is nog een belangrijk aspect om rekening mee te houden: de garantie. Het regelmatig onderhouden van je airconditioning heeft namelijk ook invloed op de garantievoorwaarden. In de meeste gevallen vervalt de garantie als blijkt dat er geen tijdig onderhoud is uitgevoerd. En dat kan behoorlijk vervelend zijn wanneer er zich onverwachte problemen voordoen met je airco. Je wilt immers niet voor onverwachte kosten komen te staan. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: jaarlijks onderhoud laten uitvoeren door de professionals van NC-Therm. Op die manier kun je niet alleen storingen voorkomen, maar ook de garantie op je systeem behouden. Zo geniet je onbezorgd van een goed functionerende airco, zelfs tijdens de heetste dagen van het jaar.

Verleng de levensduur van je airconditioningsysteem

Een goed onderhouden airco gaat langer mee. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren, draag je bij aan het verlengen van de levensduur van je airconditioningsysteem. Onze professionele onderhoudstechnici staan voor je klaar om tijdens het onderhoud kleine problemen en slijtage op te sporen en deze vakkundig te verhelpen voordat ze grote schade veroorzaken. Op deze manier voorkom je onnodige kosten.

Het belang van regelmatig onderhoud voor airco's kan niet genoeg benadrukt worden. Door de filters schoon te houden, verstoppingen te voorkomen en storingen te vermijden, zorg je ervoor dat je airconditioningsysteem optimaal blijft presteren. Bovendien waarborg je met regelmatig onderhoud de garantie op je systeem en verleng je de levensduur ervan. Neem dus geen risico's en laat het onderhoud van je airco over aan de professionals van NC-Therm. Neem nu contact met ons op om je volgende airco onderhoud in te plannen.


Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo