Terug naar overzicht

Het belang van onderhoud van je warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame en energiezuinige manier om je huis te verwarmen, maar net als bij elk ander apparaat dat regelmatig wordt gebruikt, is onderhoud van essentieel belang om te zorgen dat het goed blijft werken. Ook daarvoor zijn we bij NC-Therm inzetbaar. 

Waarom is onderhoud belangrijk?

Ten eerste verlengt regelmatig onderhoud de levensduur van je warmtepomp. Door ervoor te zorgen dat je warmtepomp goed wordt onderhouden, gaat hij langer mee en hoef je minder snel te investeren in een nieuwe installatie.

Ten tweede verbetert onderhoud de efficiëntie van je warmtepomp. Een warmtepomp die goed is onderhouden, verbruikt doorgaans namelijk minder energie dan een warmtepomp die niet wordt onderhouden. Dit betekent dat je energierekening lager kan uitvallen én dat je minder CO2-uitstoot hebt.

Tot slot voorkomt onderhoud enige problemen. Door je warmtepomp regelmatig te laten controleren en schoonmaken, kan je gebreken tijdig opsporen en verhelpen voordat ze tot grote reparaties of zelfs tot uitval van je warmtepomp leiden.

nc.png

Wat komt er bij onderhoud kijken?

Onderhoud van een warmtepomp kan bestaan uit verschillende taken. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende zaken die wij bij NC-Therm aanpakken:
  • Controle van de algemene werking: dit omvat een controle van de prestaties, temperatuur en druk.
  • Reiniging van de binnen- en buitenunit: de binnen- en buitenunit van je warmtepomp moeten worden schoongemaakt om stof en vuil te verwijderen die de werking ervan kunnen belemmeren.
  • Vervangen van filters: de filters van je warmtepomp moeten regelmatig worden vervangen om te zorgen dat de luchtstroom niet wordt belemmerd en om te voorkomen dat stof en vuil de warmtepomp binnendringen.
  • Controle van de koelvloeistof: de koelvloeistof van je warmtepomp moet worden bijgevuld.
  • Controle van de elektrische bedrading en connectoren: de elektrische bedrading en connectoren van je warmtepomp controleren we op tekenen van slijtage en corrosie.

Neem vrijblijvend contact op om een controle in te plannen

Wil jij voorkomen dat je warmtepomp het leven laat en je veel geld kost? Vergeet dan zeker niet met regelmaat een controle in te boeken bij onze specialisten. We helpen je met veel plezier verder, zodat je het maximum uit je duurzame verwarming haalt. Tot dan!

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo