Terug naar overzicht

Elektrische vloerverwarming vs. droogbouw vloerverwarming

DSC00348.jpg

Vloerverwarming verspreid een gelijkmatige warmte in huis, is esthetisch aantrekkelijk omdat er geen radiatoren nodig zijn én het bespaart je heel wat kosten: de heilige drievuldigheid, en dus rep jij je naar je verwarmingsinstallateur om meteen vloerverwarming te bestellen. Maar ho even, welke soort vloerverwarming wil je precies?

Twee installaties met elk hun eigen voordelen

Je leest het klaar en duidelijk: er bestaan in feite twee verschillende soorten vloerverwarming, namelijk elektrische vloerverwarming en droogbouw vloerverwarming. Beide installaties hebben zo hun eigen voor- en nadelen, die we bij NC-Therm graag kort voor je toelichten.

DSC00379.jpg

Elektrische vloerverwarming

Bij elektrische vloerverwarming worden elektrische kabels of matten onder de vloerbedekking geïnstalleerd om de ruimte te verwarmen. Door de kabels loopt namelijk stroom, wat de vloer en dus de ruimte opwarmt. Dit soort vloerverwarming wordt voornamelijk gekozen voor kleine ruimtes en kan worden geïnstalleerd onder een breed scala aan vloerbedekkingen, zoals tegels, laminaat, hout en tapijt. De mogelijkheden zijn dus talrijk! Houd er wel rekening mee dat elektrische vloerverwarming doorgaans niet voldoet als enige bron van verwarming.

Voordelen van elektrische vloerverwarming zijn onder andere:

  • Lage installatiekosten
  • Eenvoudige installatie
  • Geschikt voor kleine ruimtes
  • Kan worden geïnstalleerd onder tal van vloerbedekkingen

Droogbouw vloerverwarming

Bij droogbouw vloerverwarming worden verwarmingsbuizen op de vloerplaat gelegd en vervolgens bedekt met isolatiemateriaal. Daar wordt een dekvloer overgelegd, waardoor de warmte zich verspreidt over de vloer en doorheen de ruimte. Deze vloerverwarming is, in tegenstelling tot elektrische vloerverwarming, geschikt voor grote ruimtes en wordt geïnstalleerd onder diverse vloerbedekkingen.

Voordelen van droogbouw vloerverwarming zijn onder andere:

• Hogere efficiëntie
• Volstaat voor grotere ruimtes
• Geschikt als enige warmtebron
• Kan worden geïnstalleerd onder tal van vloerbedekkingen

Niet zeker welke vloerverwarming past bij je woonsituatie en budget? Contacteer ons voor meer info

Bij het renoveren of bouwen van je woning is het aangewezen een weloverwogen keuze te maken wat je verwarming betreft. Aarzel dus niet om het advies in te winnen van onze verwarmingsspecialisten: tijdens een vrijblijvende afspraak overlopen we de mogelijkheden van onze vloer- of andere verwarming, zodat je nooit een foute keuze maakt.

DSC00405.jpg

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo