Terug naar overzicht

De warmtepompboiler: is het een meerwaarde?

Een warmtepompboiler is een energiezuinige manier om je woning van warm water te voorzien. In tegenstelling tot traditionele boilers, die werken op gas of elektriciteit, haalt een warmtepompboiler zijn warmte namelijk uit de omgevingslucht of uit de grond. Het gaat dus om een milieuvriendelijk alternatief, dat je ook een aanzienlijke besparing op je energierekening oplevert. 

nc_BAD.png

Kies het juiste type warmtepompboiler

Er zijn verschillende soorten warmtepompboilers op de markt, wat de keuze van het juiste type voor jouw situatie niet evident maakt. Zo zijn er warmtepompboilers die hun warmte uit de omgevingslucht halen, terwijl andere de warmte uit de grond halen. Bovendien zijn sommige modellen eerder geschikt voor kleinere huishoudens, terwijl andere dan weer aan de behoeften van grotere huishoudens tegemoetkomen. Laat dit je echter niet afschrikken: bij NC-Therm adviseren we je oprecht over wat voor jou de beste oplossing is. 

Zorg voor een geschikte locatie

Een warmtepompboiler moet op een geschikte locatie worden geïnstalleerd om efficiënt te werken. Zo moet er voldoende ruimte zijn voor de unit en mag de omgevingstemperatuur niet te laag zijn. Het is bijvoorbeeld niet ideaal om de warmtepompboiler te installeren in een koude, vochtige kelder. Ook moet er een geschikte plek zijn voor de afvoer van condenswater. Wij bekijken tijdens een bezoek ter plaatse graag wat de ideale plek is voor jouw warmtepompboiler.

Laat de installatie over aan onze professionals

Hoewel het verleidelijk is zelf je warmtepompboiler te installeren om kosten te besparen, is het belangrijk te begrijpen dat dit risico's met zich meebrengt. Een verkeerde installatie leidt tot storingen en vermindert de efficiëntie van je unit aanzienlijk. Bovendien is de installatie vaak complexer dan de installatie van een traditionele boiler, omdat je rekening moet houden met factoren zoals locatie, de leidingen en stroomvoorziening. Het is dus altijd verstandig om de installatie over te laten aan de professionals van NC-Therm.

DSC09732.jpg

Overweeg de subsidie- en financieringsmogelijkheden

In sommige gevallen maak je aanspraak op subsidies of andere financiële ondersteuning, waardoor de kosten van je warmtepompboiler verminderen. Het is de moeite waard om te zien of je in aanmerking komt, en ook daar ondersteunen wij je graag bij!
Meer weten over de mogelijkheden van een warmtepompboiler voor jouw woning of bedrijf? Contacteer ons vrijblijvend: je bent meer dan welkom bij NC-Therm.

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo