Terug naar overzicht

De voordelen van aluminium radiatoren

woman-warms-her-hands-central-heating-battery-concept-problems-with-heating-crisis-energy-resources-high-utility-bills.jpg

Hoewel er tegenwoordig heel wat hippe en duurzame varianten bestaan, is de traditionele radiator nog lang niet uit beeld. Er bestaan radiatoren uit glas, uit gietijzer, uit plaatstaal, … de mogelijkheden stapelen zich op! Ben je niet helemaal zeker wat te kiezen? Bij NC-Therm zetten we alvast de voordelen van een aluminium radiator voor je op een rijtje!

1. Blijf gespaard van roest

Doordat aluminium van nature een roestvrij materiaal is, zal je in vochtige ruimtes zoals de badkamer nooit kampen met oxidatie. Op onderhoudsvriendelijkheid scoort een radiator uit aluminium dus een dikke 10 op 10!

2. Lichter in gewicht, lichter in kosten

Wil je graag geld uitsparen bij het renoveren of bouwen van je woning of bij het vervangen van je chauffage? Goed nieuws: doordat een aluminium radiator doorgaans 3 keer minder weegt dan een stalen exemplaar, kun je hem makkelijk zelf monteren. Bovendien zijn er geen ingrijpende werken nodig om hem te verankeren aan de muur, wat je weer aan kosten (en niet onbelangrijk, opkuiswerk) bespaart.

3. Passend bij je interieur

We geven het grif toe: een radiator, of hij nu uit aluminium of gietijzer bestaat, is niet altijd moeders mooiste. Toch is er ook een keerzijde, want tegenwoordig kun je de stijl en kleur van je aluminium radiator moeiteloos afstemmen op je inrichting. Zo geniet je van ultiem warmtecomfort, zonder in te boeten op een gezellig interieur.

4. Waar voor je geld

Aluminium radiatoren hebben niet veel nodig om veel terug te geven. Met slechts een lage waterinhoud nemen ze, dankzij de goede warmtegeleiding, snel een aangename temperatuur aan. Je hoeft dus helemaal niet zoveel te verbruiken, wat je doorgaans tot wel 15% energiekosten kan besparen!

Neem gerust contact op voor meer info!

Bij NC-Therm specialiseren we ons in niet alleen in traditionele verwarmingsinstallaties, zoals de cv-ketel met radiatoren, maar ook in alternatieve technieken zoals vloerverwarming en warmtepompen. We overlopen graag de diverse mogelijkheden voor jouw unieke project tijdens een persoonlijk gesprek. Neem dus gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Je bent altijd welkom!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo