Terug naar overzicht

Bespaar ik met vloerverwarming op mijn factuur?

Investeren in het comfort van je woning én in je financiële status

Tegenwoordig kunnen we geen conversatie over de woonmarkt meer aangaan zonder dat er liefkozend over vloerverwarming gepraat wordt. Het gaat dan ook om een bijzonder populaire investering in het comfort van je woning, die ook nog eens energiezuinig is. Maar spaar je met vloerverwarming wel echt zoveel uit als altijd beweerd wordt? Vandaag gaan wij er dieper op in.

close-up-view-worker-yellow-colored-uniform-installing-underfloor-heating-system.jpg

Lagetemperatuursverwarming voor maximaal comfort en minimale kosten

Laten we beginnen bij het begin: in tegenstelling tot radiatoren, die de lucht verwarmen, verwarmt vloerverwarming jouw vloer direct. De buizen van je vloerverwarming zitten bovendien verspreid onder je gehele ondervloer, waardoor ze een gelijkmatige warmte afgeven aan je ruimte.

Dit leidt ertoe dat je vloerverwarming niet zo hard zal moeten werken om de ruimte volledig te verwarmen als je radiatoren moeten doen. Deze laatste bevinden zich namelijk slechts op vaste locaties, waardoor ze veel hogere temperaturen zullen moeten aannemen dan vloerverwarming om hetzelfde effect te bereiken.

Écht het verschil maken voor je energiefactuur? Dat doe je zo

Je zult het gunstige effect van deze lagetemperatuursverwarming dus ongetwijfeld opmerken wanneer je je energiefactuur in de bus krijgt. Wil je echter een hemelsbreed verschil maken in de rekeningen die je betaalt?

Overweeg dan om je vloerverwarming aan te drijven met een voordelige bron van energie, zoals zonnepanelen bijvoorbeeld. Zo maak je gebruik van zelfopgewekte en ‘schone’ energie, waardoor je minder afhankelijk bent van energieleveranciers en hun schommelende tarieven. En ook dat zal zijn vruchten afwerpen!

happy-couple-analyzing-their-home-budget-while-paying-bill-computer.jpg

Graag meer weten over wat onze vloerverwarming voor jou kan betekenen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend samenzitten. Wij denken graag met je mee voor een energiezuinige verwarmingsoplossing op maat van jouw woning of bedrijf. Want ’t is altijd werm bij NC-Therm!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo