Overstappen van een gasketel naar een warmtepomp: de duurzame keuze

Overstappen van een gasketel naar een warmtepomp: de duurzame keuze

Of je nu net verhuisd bent of je huis een renovatie nodig heeft, het vervangen van je oude gasketel is wellicht iets waar je aan denkt. En waarom zou je niet meteen de manier waarop je je huis verwarmt onder handen nemen? Een warmtepomp is een duurzame en efficiënte oplossing om je huis te verwarmen tijdens de wintermaanden en te koelen tijdens de zomermaanden. Door te kiezen voor de juiste warmtepomp, geniet je het hele jaar door van een aangename temperatuur in huis. Bij NC-Therm beschikken we over de expertise om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw woning.

 

Hier zijn een aantal redenen om over te stappen van een gasketel naar een warmtepomp:
 

1.     Stijgende energieprijzen: de kosten voor fossiele brandstoffen, waaronder aardgas, stijgen voortdurend en zullen in de toekomst alleen maar blijven toenemen. Door te investeren in een warmtepomp bespaar je op de lange termijn op energiekosten.

2.     Strengere energiewetgeving: er worden steeds strengere eisen gesteld aan energie-efficiëntie in woningen. Een warmtepomp is een duurzame oplossing die voldoet aan de hedendaagse energie-eisen.

3.     Lagere onderhoudskosten: een warmtepomp heeft minder onderhoud nodig dan een gasketel. Een gasketel moet om de 15 jaar worden vervangen, omdat de efficiëntie ervan afneemt na verloop van tijd.

 

Bij NC-Therm kiezen we voor de nieuwste modellen van Vaillant, een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Door te investeren in een warmtepomp bespaar je niet alleen energie, maar ook geld op de lange termijn.

Overstappen van een gasketel naar een warmtepomp: de duurzame keuze

Wanneer is het tijd om je gasketel te vervangen?

Hoewel een gasketel over het algemeen lang meegaat, zijn er enkele tekens waaraan je kunt zien dat vervanging nodig is. Een gasketel die al meer dan 15 jaar in gebruik is, begint minder efficiënt te werken en verbruikt meer energie. Als je energierekening hoger is dan normaal, kan dit ook wijzen op een versleten gasketel. Bij NC-Therm kun je terecht voor advies over de vervanging van je gasketel en helpen we je bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie.

 

Wat zijn de kosten van een vervanging?

Het vervangen van je gasketel door een warmtepomp is een investering, maar bij NC-Therm zijn we transparant over onze prijzen. We voorzien je van een eerlijke offerte voordat je besluit om met ons samen te werken. De prijs is afhankelijk van je persoonlijke keuzes en voorkeuren. Bovendien kunnen sommige van onze warmtepompen worden aangesloten op je bestaande radiatorsysteem, waardoor de kosten lager kunnen uitvallen. Neem gerust contact met ons op voor meer info of een vrijblijvende afspraak.

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo