Lucht water warmtepomp van NC-Therm: wat is het en hoe werkt het

Lucht water warmtepomp: wat is het en hoe werkt het

 

Een lucht water warmtepomp is vandaag de dag populairder dan ooit, en met reden. Het is namelijk een duurzame en kostenvriendelijke manier om je woning te verwarmen. Bij NC-Therm zijn we gespecialiseerd in alternatieve verwarmingstechnieken zoals de lucht water warmtepomp, en adviseren we je graag over de aankoop voor jouw woning. Lees hier alvast meer.

Wat is een lucht water-warmtepomp?

 

De lucht water-warmtepomp is een warmtepomp die gebruik maakt van de buitenlucht om je water te verwarmen. Dat water wordt vervolgens gebruikt om de centrale verwarming in je huis te verwarmen, maar ook ingezet om je sanitair water op te warmen. Denk aan het water van je douche, je bad en lavabo en andere voorzieningen in huis.

Hoe werkt een lucht water-warmtepomp precies?

 

Een lucht water-warmtepomp werkt met een eenvoudig te begrijpen systeem, dat ook nog eens bijzonder veilig is. De warmte wordt, zoals hierboven vermeld, uit de buitenlucht onttrokken. Die lucht wordt gebruikt om, dankzij een speciaal koelmiddel en een condensator, je water op te warmen. Dit brengt enkele grote voordelen met zich mee, bijvoorbeeld dat het een bijzonder zuinig én ecologisch verantwoorde manier is om in de warmte van je woning te voorzien. Dat vinden we bij NC-Therm belangrijk: duurzaamheid is één van de redenen waarom we ons in alternatieve verwarmingstechnieken specialiseren.

warmtepomp installeren

Wat zijn de voordelen van een lucht water-warmtepomp?

 

Een lucht water-warmtepomp kunnen we warm aanbevelen om tal van redenen, die we graag kort voor je op een rijtje zetten:

·      Een lucht water warmtepomp vergt in de eerste plaats een minder hoge temperatuur om een aangename temperatuur in je huis te bewerkstelligen. In vergelijking met andere verwarmingsketels, verbruik je dus veel minder elektriciteit of aardgas.

·      De lucht water warmtepomp is een bijzonder milieuvriendelijke uitvinding, gezien er geen fossiele brandstoffen bij te pas komen. Zo’n 75% van de benodigde energie voor een warmtepomp is met andere woorden groene energie, recht uit je omgeving. Zo verminder je niet alleen je energiekosten met een warmtepomp, maar ook je CO2-uitstoot. Een extra troef!

·      Indien je al beschikt over zonnepanelen thuis, dan is een warmtepomp de kers op de taart van je groene wooncomfort. De energie die je warmtepomp niet uit de natuur kan halen, is dan immers afkomstig van je zonnepanelen, die op hun beurt een bron van schone, natuurlijke energie zijn. Geweldig voor je portemonnee en de planeet, zo’n lucht water warmtepomp!

Persoonlijk advies en installatie op maat bij NC-Therm

 

Bij NC-Therm zijn de wensen van jou als klant onze grootste prioriteit. Daarom vinden we het dan ook enorm belangrijk om nauw overleg met jou te plegen vooraleer we aan de slag gaan. In een eerste vrijblijvende kennismaking overlopen we uitgebreid jouw wensen, behoeften en verwachtingen voor je lucht water warmtepomp of andere verwarmingsinstallatie. Tijdens een gesprek met ons kun je gemakkelijk vertellen wat jouw ideale verwarmingssituatie is en, niet onbelangrijk, wat je doelen en je beschikbare budget zijn.

 

Op basis daarvan geven wij je persoonlijk advies op maat van jouw unieke situatie, waarna we een gedetailleerde en glasheldere offerte opmaken voor de installatie van je lucht water warmtepomp. Eens je akkoord bent daarmee, spreken we een planning af die voor beide partijen past en gaan we met enthousiasme aan het werk wanneer de tijd rijp is. Het enige dat jij nog moet doen, is genieten van het vlotte proces en van je milieubewuste en energiebesparende verwarmingsinstallatie!

Neem gerust contact op voor jouw lucht water warmtepomp!

We geven je graag meer informatie en advies tijdens een vrijblijvend gesprek. Neem dus gerust contact met ons op via het online formulier of bel ons!

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo