Lucht lucht warmtepompen: bij NC-Therm specialiseren we ons erin

Lucht lucht warmtepompen

 

Bij NC-Therm bieden we heel wat verschillende, geweldige opties aan om je huis te verwarmen. Een van de toestellen die we aanbieden zijn de warmtepompen. Deze zijn ideaal om je huis duurzaam en energievriendelijk te verwarmen. En wat er nog beter is? Op de lange termijn zijn ze ook nog eens goed voor je portemonnee. Ons aanbod houdt enkele verschillende types warmtepompen in. Zo beschikken we over een lucht-waterwarmtepomp, geothermische waterwarmtepompen en lucht lucht warmtepompen. Wat precies het verschil is en hoe de lucht lucht warmtepomp werkt, dat lees je hieronder.

Waarom een lucht lucht warmtepomp

 

Energieprijzen vlogen de laatste tijd de lucht in. Dat zal iedereen wel gemerkt hebben. Ook wij bij NC-Therm weten hoe duur energie momenteel kan zijn. Maar beter nog, we hebben er ook een oplossing voor. De warmtepomp is een gemakkelijke installatie die je huis snel verwarmt en dat voor een deeltje van de reguliere prijs van andere verwarmingsinstallaties. De luchtlucht warmtepomp is namelijk enorm energie-efficiënt en door zijn slimme werking en technologie, verbruikt het toestel veel minder elektriciteit om je huis te verwarmen. Dat bespaart je heel wat geld op je eindfactuur. Nog niet overtuigd? Geen probleem, de experts van NC-Therm leggen je tijdens een persoonlijk gesprek graag alle voordelen van een lucht lucht warmtepomp uit.

Hoe werkt een lucht lucht warmtepomp?

 

Natuurlijk is het belangrijk om te begrijpen hoe zo’n warmtepompinstallatie werkt. Een warmtepomp kan op verschillende manieren werken. Bij NC-Therm bieden we onder andere geothermische waterwarmtepompen, een lucht-waterwarmtepomp en een lucht lucht warmtepomp aan. De geothermische waterpomp werkt via de hitte van de aardkern. Het magma dat zich door de aardkern beweegt kent namelijk extreem hoge temperaturen. Voor de warmtepomp volstaat het om tot een bepaalde diepte te boren om deze hitte op te vangen. Door middel van een condensator kan de lucht in uw huis verwarmd worden met de hitte van de aardkern.

 

Een lucht-waterwarmtepomp daarentegen maakt gebruik van een aerothermische buitenunit. Daarmee haalt hij de warmte uit de lucht. Die hitte wordt omgezet om warmte lucht het huis in te sturen. Dit type warmtepomp vergt bovendien geen intense installatie zoals bij geothermische waterwarmtepompen en is daarom enorm snel geplaatst. Dat klusje laten we over aan onze experts.

 

De lucht lucht warmtepomp heeft een werking heel gelijkaardig aan die van de lucht-waterwarmtepomp. Het enige verschil is dat er geen water aan te pas komt in het verhittingsproces. Dit type toestel verbruikt maar 20% energie van de standaard installatie. Het is bovendien de meest goedkope warmtepomp en relatief gemakkelijk om te installeren.

De voordelen van lucht lucht warmtepompen

 

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een lucht lucht warmtepomp. Zo is ze, zoals al gezegd, relatief simpel te installeren. Voor de experts bij NC-Therm is dit dan ook een gemakkelijk klusje om te klaren. Bovendien is het een goedkopere investering door de simpele plaatsing. De installatie is minder invasief en kan op een kort tijdsbestek worden geplaatst.

 

Daarnaast is het een universeel toestel dat in eender welk type woning past. Door de slimme technologie van dit type warmtepomp wordt je woning ook snel verhit. En de warmtepomp kan niet enkel je huis verwarmen, maar werkt ook als airco. Een ideale verwarmingsinstallatie die aangepast is aan je gebruik dus. Heb je nog twijfels na dit artikel over welke warmtepomp het beste bij jou past? Geen probleem. Onze experts staan klaar voor een gesprekje. We geven je graag meer informatie en advies tijdens een vrijblijvend gesprek. Neem dus gerust contact met ons op via het online formulier, of bel ons!

Lid van verwarmingsteam

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo