Blog

Terug naar overzicht

Waarom een slimme thermostaat de moeite is

pexels-erik-mclean-7616651.jpg

De grootste troef van de slimme thermostaat is zijn veelzijdigheid. De installatie biedt je immers de opportuniteit om de regeling van je verwarming volledig toe te spitsen op je persoonlijke levensstijl en woning. Zo oefen je zelf een gigantische invloed uit op hoeveel en wanneer je verbruikt, en dus ook de energiekosten die je daarvoor betaalt. Een mooie optie de dag van vandaag!

Het verschil met de traditionele thermostaat, is dat een slimme thermostaat info vergaart en doorstuurt via een internetverbinding. Dit brengt logischerwijze enkele handige voordelen met zich mee, die we graag kort voor je op een rijtje zetten.

1. Overzicht van je energieverbruik

Met een slimme thermostaat hou je moeiteloos een overzicht bij van je energieverbruik en krijg je inzicht in hoe je dit volledig naar je hand kunt zetten. Door je energiegewoonten op lange termijn te analyseren, kun je met slimme keuzes immers een groot verschil maken op je energiefactuur.

2. Met je smartphone je verwarming instellen

In een verwarmd huis is het heerlijk thuiskomen, toch? De slimme thermostaat stelt je in staat je verwarming niet alleen op voorhand, maar ook vanop afstand in en uit te schakelen. Een simpele app op je gsm is het enige dat je nodig hebt, et voilà.

3. Verwarmen op door jou gekozen plaatsen

Met een slimme thermostaat stel je doelgericht in welke plaatsen voor jou verwarmd moeten worden. Per zone of per kamer verwarmen wordt mogelijk doordat wij je radiatorknoppen vervangen door exemplaren met ingebouwde temperatuurmeter en afstandsbediening.

4. De thermostaat die je verbruik optimaliseert

Heb je je verwarming tot in de puntjes afgestemd op jouw persoonlijke schema en voorkeuren? Dan doet de zelflerende thermostaat daar nog een schepje bovenop en zal hij de regeling van je verwarming automatisch nog meer voor jou verfijnen. Voor optimaal rendement!

Neem gerust contact op voor meer info

Ben je toe aan een nieuwe verwarmingsinstallatie en lijkt de slimme thermostaat je wel wat? Dan zitten wij graag een keertje vrijblijvend met je rond de tafel om de mogelijkheden voor jouw particuliere of professionele project te bespreken. Aarzel niet om ons te contacteren door het formulier op onze website in te vullen, en dan helpen we je zo spoedig mogelijk verder met onze warme service!

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. Zou je bovenop je verwarmingsinstallatie bovendien graag in zonnepanelen investeren? Dan nemen wij deze op in je offerte en werken we hiervoor samen met een externe partner. Bij ons kun je terecht voor het totaalplaatje!

Contact opnemen

Wil ook jij duurzaam en energiezuinig verwarmen?

Wil jij je woning of bedrijf op de meest energiebesparende manier verwarmen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Contact opnemen

Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo