Blog

Terug naar overzicht

Kan vloerverwarming wel in mijn oudere woning?

kids-playing-around-calm-cosy-spaces.jpg

Gelijkmatige warmte binnenshuis

Vloerverwarming is vandaag nog steeds een van de populairste manieren om je woning te verwarmen. Dat is niet zo verwonderlijk, gezien de techniek een aangename en gelijkmatige warmte binnenshuis creƫert. Toch hebben sommigen, en begrijpelijk, hun bedenkingen: vaak is het zo dat oude woningen niet zijn voorzien op vloerverwarming. Heb jij een woning die al een tijdje meegaat en vraag je je af of het mogelijk is vloerverwarming te installeren? Dan is deze blog voor jou.

Een fikse uitdaging, maar het kan

Gelukkig kunnen we bij NC-Therm bevestigen dat het inderdaad mogelijk is om vloerverwarming te installeren in oude woningen. Vergis je echter niet: dit kan alsnog een fikse uitdaging vormen, omdat oude huizen vaak niet zijn gebouwd met de aanleg van vloerverwarming in het achterhoofd. Maar met de juiste planning en aanpak is het mogelijk dat ook jij dankzij vloerverwarming het hele jaar door van warme voetjes en een optimaal wooncomfort geniet!

Hoe is de constructie van je woning?

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het installeren van vloerverwarming in een oud huis, is de manier waarop je huis is gebouwd. Oude huizen zijn namelijk vaak gebouwd met massief houten vloeren of vloeren van natuursteen, waardoor het lastig kan zijn om de leidingen voor de vloerverwarming te verbergen. 

Heb je al eens elektrische vloerverwarming overwogen?

In dit geval kan het nuttig zijn om te overwegen om elektrische vloerverwarming te installeren. Deze wordt op de vloer geplaatst, en niet in de vloer zelf.

hands-engineer-working-blueprint-construction-concept-engineering-tools-vintage-tone-retro-filter-effect-soft-focus-selective-focus.jpg

Is je woning echter gebouwd met een betonnen vloer? Dan kan het gemakkelijker zijn om vloerverwarming te installeren. In dit geval worden de leidingen in de vloer aangebracht vooraleer de vloerafwerking wordt gelegd. Een tijdrovend proces, we geven het toe, maar het resultaat mag er zijn!

Zijn je leidingen nog in goede staat?

Een andere overweging bij het installeren van vloerverwarming in een oude woning is de staat van de leidingen. Oude woningen kunnen leidingen hebben die verouderd zijn of niet meer voldoen aan de courante veiligheidsstandaarden. In dit geval kies je er best voor eerst de leidingen te vervangen voor je je aan vloerverwarming waagt. Prioriteiten stellen dus, en daar helpen wij je graag bij.

DSC07583.jpg

Maak gerust een vrijblijvende afspraak!

Ben jij benieuwd of vloerverwarming tot de mogelijkheden behoort voor jouw woning en zou je graag het oprecht advies van een professional ontvangen? Dan ben je altijd welkom voor een persoonlijke kennismaking bij NC-Therm, tijdens dewelke we jou graag de diverse opties toelichten en je een plan op maat voorstellen. Aarzel dus niet om contact op te nemen!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo