Blog

Terug naar overzicht

Kan ik mijn warmtepomp combineren met vloerverwarming?

DSC01536.jpg

Zowel de warmtepomp als vloerverwarming zijn fenomenen die we niet gauw uit het woonlandschap zien vertrekken. Duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen is intussen immers de norm, en daar komen beide installaties zonder twijfel bij van pas. Maar kun je eigenlijk genieten van zowel een warmtepomp als vloerverwarming in je woning? Wij vertellen het je graag. 

Wat is vloerverwarming en waarom zou ik ervoor gaan?

Bij vloerverwarming brengen we buizen in de vloer aan die warm water doorlaten. Zo wordt de vloer doeltreffend verwarmd, en vervolgens ook de ruimte. Het is is dan ook vooral zijn gelijkmatige warmte aan lage temperaturen die vloerverwarming zo populair maakt. Je spaart er immers heel wat kosten mee uit op je energiefactuur!

young-couple-lying-floor-looking-plan-room.jpg

Werkt een warmtepomp goed samen met vloerverwarming?

We kunnen je meteen geruststellen: een warmtepomp gaat doorgaans uitstekend samen met vloerverwarming. Het is zelfs één van de meest efficiënte manieren om je woning te verwarmen. Een warmtepomp haalt zijn warmte namelijk uit de buitenlucht of bodem en geeft deze af aan het water in het verwarmingssysteem. Dit water wordt vervolgens door de buizen van de vloerverwarming gepompt.

DSC00398.jpg

De voordelen van een warmtepomp met vloerverwarming

Het combineren van een warmtepomp met vloerverwarming brengt met andere woorden tal van voordelen met zich mee. Toch zijn er een aantal aandachtspunten waar je best rekening mee houdt bij het combineren van een warmtepomp met vloerverwarming. Zo moet het systeem goed worden ingeregeld om de juiste temperaturen te behalen. Daarnaast moet je woning voldoende geïsoleerd zijn, om enig warmteverlies te voorkomen.

Ten slotte moet er aandacht besteed worden aan de grootte van de ruimte en het benodigde vermogen van de warmtepomp. Maak je echter geen zorgen: bij NC-Therm maken we je graag wegwijs door de mogelijkheden van een warmtepomp met vloerverwarming voor jouw woning!

DSC07526.jpg

Meer weten over deze gouden combo? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek

Wil jij met je woning volop inzetten op duurzaam en kostenbesparend verwarmen? Dan geven onze verwarmingsspecialisten je advies op maat van je persoonlijke wensen, behoeften en budget. Neem dus gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking: we bekijken graag wat we met onze energievriendelijke verwarmingstechnieken voor je kunnen betekenen!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo