Blog

Terug naar overzicht

Kan ik met verwarming mijn EPB en EPC een boost geven?

Hoe energiezuinig is jouw woning?

Het energieprestatiecertificaat of EPB van je woning wordt, samen met de energieprestatiescore of EPC, steeds belangrijker in de huidige woonmarkt. Deze pijlers geven namelijk aan hoe energiezuinig jouw woning is, en daar kun je met de juiste verwarmingstechnieken véél invloed op uitoefenen. Hoe? Dat vertellen we je hier.

full-length-portrait-happy-smiling-husband-wife-dancing-together-home-light-room-with-kitchen-set-fridge-window-background-happy-couple.jpg

Hoe energiezuiniger je woning, hoe minder je betaalt

Hoe energiezuiniger je woning, hoe minder jij doorgaans betaalt voor je energievoorzieningen en je verwarming binnenshuis. Het is dus geen slecht idee om te investeren in woontechnieken die het EPB en EPC van je woning stevig naar een hoger niveau tillen. Zo geniet je niet alleen optimaal comfort binnenshuis en betaal je daar voelbaar minder voor, je bent er ook van verzekerd dat je huis in de toekomst zijn waarde blijft behouden. Of misschien zelfs in waarde stijgt!

Het verduurzamen van je woning met energiezuinige verwarming: dat is onze missie

Enkele van die technieken waarmee je je woning moeiteloos opwaardeert, zijn alternatieve verwarmingstechnieken. Daarin specialiseren we ons bij NC Therm al jaren, met het oog op het verduurzamen van jouw woning. Voor een gunstig effect op jouw energiefactuur, maar ook voor het milieu, gezien deze technieken minimaal of geen gebruik maken van fossiele brandstoffen. Schone energie for the win!

DSC00371.jpg

Onze verwarmingstechnieken doen je EPB en EPC stijgen

We zetten dan ook graag onze populairste opties voor energiezuinige verwarming voor je op een rijtje.

  1. Warmtepompen
    Warmtepompen zijn een efficiënte manier om je huis te verwarmen, omdat ze hun warmte uit de lucht of de grond halen en deze inzetten om je huis te verwarmen. Ze zijn in staat om meer warmte te produceren dan ze verbruiken, wat betekent dat ze een hoge energie-efficiëntie hebben en dat jij een uitstekende prijs betaalt voor wat je ontvangt. Vraag dus zeker naar onze diverse types warmtepompen, dan raden we je diegene aan die perfect bij je past!

  2. Vloerverwarming
    Doordat vloerverwarming op een gelijkmatige manier over je hele ruimte verspreid is, namelijk via buizen onder de grond, moet deze veel minder hoge temperaturen aannemen dan bijvoorbeeld radiatoren om je woning van een aangenaam binnenklimaat te voorzien. En ook dat komt je EPB en EPC ten goede!

  3. Radiatoren met een hogere efficiëntie
    Als je huidige verwarming bestaat uit radiatoren, kun je overwegen om te upgraden naar de radiatoren van NC-Therm met een hogere efficiëntie. Dit kan helpen om je energiekosten te verlagen bij renovatieprojecten waarin de integretie van vloerverwarming of een warmtepomp minder evident is. Ook zo kun je dus het EPB van je woning verbeteren.

Aarzel niet om onze duurzame verwarmingsmogelijkheden te ontdekken

Als je overweegt om energiezuinige verwarming te installeren, is het belangrijk om tot in de puntjes te weten welke optie het beste bij jouw huis, persoonlijke situatie en beschikbare budget past.

Wij geven je bij NC-Therm dan ook graag vrijblijvend advies over wat de meest interessante verwarmingsmogelijkheden voor jouw project zijn. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info of een persoonlijke afspraak. Laten we samen het EPB van je woning de hoogte in tillen!

DSC09751.jpg

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo