Blog

Terug naar overzicht

Is het interessant een warmtepomp te combineren met een gas- of cv-ketel?

close-up-person-near-heater.jpg

Tegenwoordig is het warmtepompen wat de klok slaat, en dat heeft vooral te maken met het duurzame en energiezuinige karakter van de installatie. Maar is het ook mogelijk om een warmtepomp te combineren met je bestaande cv- of gasketel, en waarom zou je hiervoor opteren? Bij NC-Therm vertellen we je meer.

Waarom je warmtepomp combineren met je bestaande installatie?

Hoewel een warmtepomp een duurzaam en energiezuinig alternatief is voor de traditionele cv-ketel, is het niet in alle situaties mogelijk om de innovatieve installatie te plaatsen. Soms levert een warmtepomp nu eenmaal niet voldoende warmte om een bepaalde woning op de gewenste temperatuur te krijgen bijvoorbeeld, of is er onvoldoende ruimte ter beschikking voor het plaatsen van een warmtepompinstallatie. In dat geval kan het combineren van een warmtepomp met een gas- of cv-ketel de gulden middenweg vormen.

Hoe werkt de combinatie warmtepomp met gas- of cv-ketel?

De combinatie van een warmtepomp met een gas- of cv-ketel vinden we voornamelijk terug in wat we een hybride systeem noemen. Hierbij wordt de warmtepomp ingezet voor de verwarming van de woning op momenten dat de buitentemperatuur niet te laag is, terwijl de gas- of cv-ketel bijspringt op momenten dat de warmtepomp onvoldoende warmte biedt. Een bijzonder handige oplossing dus om in huis te hebben!

DSC09398.jpg

DSC09612.jpg

Voordelen van het combineren van een warmtepomp met een gas- of cv-ketel

  • De vermindering van je gasverbruik betekent eveneens een vermindering van je CO2-uitstoot. Onze planeet dankt je!
  • Een hybride systeem is dé weg naar besparing op je energiekosten.
  • Jij kiest zélf de meest kosteneffectieve verwarmingswijze op basis van de weersomstandigheden, en speelt zo doeltreffend in op je verbruik.

Lijkt de combi warmtepomp-gasketel je wat? Contacteer ons gerust voor meer info en advies op maat

Bij NC-Therm informeren we je graag vrijblijvend over de mogelijkheden van duurzame verwarming in jouw unieke situatie. Is een warmtepomp alleen voor jou voldoende, of opteer je toch beter voor de combinatie met een gas- of cvketel? Ontdek het tijdens een persoonlijke afspraak met onze warme specialisten. Alvast tot dan!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo