Blog

Terug naar overzicht

Houd het werm met NC-Therm: 7 tips om je voeten warm te houden deze winter

Het is putje winter, en ook bij verwarmingsspecialist NC-Therm laat deze periode zich genadeloos voelen: de dagen worden korter, de nachten langer en – we hate to even say it - de voeten alsmaar kouder. Omdat we als geen ander weten hoe dit laatste een echte kwelling kan zijn, geven wij je graag enkele gouden tips om je voetjes warm en knus te houden deze winter.

  1. imani-bahati-L1kLSwdclYQ-unsplash.jpg
    Het mag dan wel voor zich spreken, maar voor een warm lichaam met warme voeten is het vooral belangrijk dat je woning gelijkmatig en voldoende verwarmd is. Doorgaans wordt aangenomen dat tussen de 19 en 22°C een geschikte temperatuur is voor leefruimtes, met zo’n 23 à 24°C voor de badkamer. Er bestaan verschillende manieren om op een efficiënte manier te verwarmen, waarover we je graag inlichten tijdens een vrijblijvend gesprek.  

  2. In de ochtend blootsvoets je keuken kunnen binnenwandelen, of na een lange werkdag je voeten behaaglijk op een verwarmde vloer nestelen: met vloerverwarming worden de koude wintermaanden plots een pak draaglijker. Voor je voeten, maar ook voor je portefeuille; want wist je dat vloerverwarming tot wel 15 % minder kan verbruiken dan traditionele verwarming? Zo zit je er letterlijk én figuurlijk warmpjes bij! 

  3. Diezelfde vloerverwarming kun je bovendien plaatsen in combinatie met een warmtepomp, en dat brengt ons naadloos bij onze derde tip. Want een warmtepomp is dan wel groen en energiezuinig, extra handig is dat hij ook kan ingezet worden voor sanitair warm water. Laat dus een warm bad vollopen, neem een stomende douche of een verkwikkend voetbadje: Je verkleumde tenen zullen je dankbaar zijn! 

  4. Zijn de ijsklompjes aan je benen na je (voet)badje weer in beweeglijke voeten veranderd? Hou dit dan zo door je af te drogen met voorverwarmde handdoeken. Zo kun je bijv. een handdoekenradiator in je badkamer integreren: uniek en erg praktisch. Wist je trouwens dat je ook in je badkamer voor vloerverwarming kunt kiezen? Zo haal je het ultieme maximum uit je verzorgings- en verwarmingsritueel. 

  5. Niets zo hartverwarmend in de winter als een stomende kop thee om je mee in de zetel te verschansen. Om deze te zetten moet je tegenwoordig bovendien niet meer wachten op je waterkoker of fluitketel: met onze nieuwste technologie kunnen we er immers voor zorgen dat je altijd onmiddellijk kokend heet water ter beschikking hebt, rechtstreeks uit de keukenkraan. Een wereld van verschil voor je dagelijks leefcomfort!

  6. Thuiskomen betekent vaak een langverwacht moment van rust en ontspanning. Nog heerlijker is het om dat te kunnen doen in een huisje dat reeds voorverwarmd is. Met een slimme thermostaat kun je perfect vanop afstand én op voorhand instellen waar, wanneer en in welke mate je huis begint te verwarmen. Zo ben je verzekerd van een comfortabele woning, maar spring je ook bewust en zuinig om met je energie.  

  7. Soms zijn de eenvoudige dingen, de beste dingen in het leven. Want hoe populair alternatieve verwarming vandaag ook mag zijn, ook de traditionele verwarming blijkt een oerdegelijke keuze in de strijd tegen koude voeten: draai een wollig, fluffy (optioneel) paar sokken binnenstebuiten, leg ze een kwartiertje lang op je radiator, et voilà: je hebt een toasty warm jasje voor je voeten.  

Houd jij je voeten ook graag warm deze winter en krijg je bij onze tips zin om de daad bij het woord te voegen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak: wij verzorgen zowel alternatieve als traditionele verwarming en bekijken samen met jou wat het beste is voor jouw woning. Omdat jouw verwarming noch jezelf, en noch ons in de koude kleren kruipt.

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo